Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΘάνος Μπίρκος: «Έχω ταΐσει τον Χουάν Κάρλος της Ισπανίας – Είχαν φέρει...

Θάνος Μπίρκος: «Έχω ταΐσει τον Χουάν Κάρλος της Ισπανίας – Είχαν φέρει κουταλοπίρουνα δικά τους… »

Ο Θάνος Μπίρκος, καλεσμένος στην εκπομπή της Αθηναΐδας Νέγκα «Καλύτερα Αργά», μίλησε για την προσωπική του ζωή, τον ρόλο του στη σειρά «Σασμός» και την εμπειρία του ως μάγειρας στην Πάτρα.

Σχολιάζοντας τις καθημερινές του συνήθειες, ανέφερε με χιούμορ: «Μου αρέσει πολύ να περπατάω και να βλέπω μαγαζιά. Συχνά βάζω το ρολόι μου να μετράει τα βήματα. Επισκέπτομαι καταστήματα που δεν έχουν το νούμερό μου και ζητάω κοστούμια slim fit λέγοντας ότι έχω έναν γάμο».

Αναφερόμενος στον ρόλο του Τόλη στον “Σασμό”, ο κ. Μπίρκος εξέφρασε τη νοσταλγία του: «Ακόμα ανοίγω το email μου για να δω αν έχει έρθει το επόμενο επεισόδιο, αν και έχουν περάσει ήδη δύο με τρεις εβδομάδες χωρίς νέα». Επίσης, αποκάλυψε πως η μητέρα του ήταν συγκινημένη βλέποντας τις σκηνές του τελευταίου επεισοδίου.

Η παιδική του ηλικία ήταν γεμάτη τηλεόραση, με τον ίδιο να ομολογεί πως ήταν τιμωρία όταν δεν του επιτρεπόταν να δει τις “Τρεις Χάριτες”. Από μικρός έλεγε πως θα γίνει παπάς, δάσκαλος ή δικηγόρος, επαγγέλματα που είχαν κοινό στοιχείο την επικοινωνία με το κοινό.

Για τη συμμετοχή του στην αντισυμβατική παράσταση “Σφήκες” της Λένας Κιτσοπούλου, ο κ. Μπίρκος εξήγησε: «Το κοινό αντιλήφθηκε την παράσταση και αντέδρασε. Η Επίδαυρος έχει χαραχτεί στο μυαλό μας ως το πιο σπουδαίο θέατρο στον κόσμο. Αν και δεν ήταν η πρώτη μου φορά, χρειάστηκα κάποια λεπτά για να συνειδητοποιήσω την εμπειρία».

Σχετικά με το ψευδώνυμο “βλαχοδήμαρχος” που του έδωσε η μητέρα του, εξήγησε: «Στο χωριό μου, τη Λεπενού, ήμουν πάντα κοινωνικός και μοιράζαμε προσκλήσεις, ενώ κάθομαι και μου σερβίρουν γλυκό».

Αξιοσημείωτη είναι και η περίοδος που εργαζόταν ως μάγειρας στην Πάτρα, όπου εξυπηρέτησε τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον γάμο του γιου του Κωστή Στεφανόπουλου. «Ήμουν το παιδί που έκοβε το κρέας στον μπουφέ και είχα πολύ άγχος», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η μαγειρική έχει κοινά στοιχεία με την ηθοποιία καθώς και τα δύο επαγγέλματα περιμένουν την αποδοχή του κοινού.

Τέλος, ο κ. Μπίρκος περιέγραψε τη ζωή του ως μια ρομαντική κωμωδία με στοιχεία δράσης, τονίζοντας πως θα ήθελε να έχει περισσότερο “πανηγύρι”. «Μπαίνουμε σε κάποιες κοινωνικές φόρμες, ενώ στην ουσία θέλουμε να ζήσουμε πιο ελεύθερα», κατέληξε.

enikos.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα