Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΗ αποκάλυψη της Μουτίδου: «Πρόσφατα με πρόδωσε η καρδιά μου. Μετά από...

Η αποκάλυψη της Μουτίδου: «Πρόσφατα με πρόδωσε η καρδιά μου. Μετά από εξετάσεις…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία εκ βαθέων εξομολόγηση έκανε η Σοφία Μουτίδου στο κανάλι της στο youtube αναφερόμενη σε πρόβλημα υγείας της.«Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι προνόμιο να τα έχεις. Τα δικά μου ψυχοσωματικά έχουν μια ιστορία τεράστια. Το πρώτο ψυχοσωματικό σύμπτωμα ήρθε όταν ήμουν 19 ετών και ήταν όταν κατέβηκα από το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Ένιωσα ότι χάνεται ο κόσμος γύρω μου, ότι ζαλίζομαι και νιώθω ένα φοβερό πνίξιμο στο λαιμό μου. Δεν κατάλαβα τι συμβαίνει νόμιζα ότι πεθαίνω…Το έχω υπό έλεγχο, το έχω σταθμίσει…

Οι άνθρωποι με ψυχοσωματικά το έχουμε κανονικά, το αισθανόμαστε από το κεφάλι μέχρι τα πόδια… Εγώ χτυπήθηκα από ζάλη, ταχυκαρδία, στομαχικά προβλήματα, που δεν ήταν τίποτα παθολογικό… Ο γιατρός τότε μου είπε ότι αν συνεχίσω έτσι δε θα τα πάω πολύ καλά.

Πρόσφατα έμπλεξα με ένα σύμπτωμα στην καρδιά μου, που μετά από εξετάσεις αποδείχθηκε ότι πρόκειται για κρίση πανικού. Είναι πανικός που με πιάνει τη νύχτα, όταν κοιμάμαι. Πανικός που με πιάνει από εξωτερικά ερεθίσματα…

Είστε πάρα πολύ τυχεροί όσοι δεν έχετε ψυχοσωματικά… Νομίζω όμως ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχω ψυχοσωματικά» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Σοφία Μουτίδου.

Σε άλλο σημείου του βίντεο, η Σοφία Μουτίδου διευκρίνισε πως όλα αυτά της συμβαίνουν όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας.

«Όταν βλέπω μια ταινία που γίνεται κάτι βίαιο, αναπτύσσω ταχυκαρδία. Το εισπράττω μέσα μου. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δυνατή μουσική. Τα φώτα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε γήπεδα…Όλα αυτά μου συμβαίνουν όταν είμαι σε κατάσταση ηρεμίας, όταν πρέπει να κάτσω, όταν πρέπει να κοιμηθώ… Τα ψυχοσωματικά εμπεριέχουν φόβο θανάτου. Εκείνη την ώρα νομίζεις ότι πεθαίνεις… Τα ψυχοσωματικά έχουν πολλές μορφές, εγώ κοντεύω να της εξαντλήσω όλες» λέει, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα