Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΓια ποιο λόγο έχει γίνει τάση στο TikTok να αλείφουν το πρόσωπό...

Για ποιο λόγο έχει γίνει τάση στο TikTok να αλείφουν το πρόσωπό τους με σκόρδο; (VIDEO)

Toν τελευταίο καιρό βλέπουμε όλο και πιο συχνά βίντεο στο TikTok που δείχνουν χρήστες να αλείφουν με σκόρδο το πρόσωπό τους, καθώς, όπως ισχυρίζονται, καθαρίζει την επιδερμίδα από τα σπυράκια.

Αν κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση με τους όρους «ωμό σκόρδο για την ακμή» (raw garlic for acne), θα δείτε πάρα πολλούς ανθρώπους να κρατούν μια σκελίδα σκόρδου και να την τρίβουν στα σπυράκια.

@danicolexx

What I actually do when I breakout ❤️ pimple be gone #acne #acneskin #skincare #acnefighter #acnebreakouts

♬ sonido original – Alison DiLaurentis

Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως αυτό το beauty hack είναι αποτελεσματικό, οι απόψεις των ειδικών ποικίλλουν. Κάποιοι θεωρούν πως αυτό το γιατροσόφι λειτουργεί, κάποιοι άλλοι το απορρίπτουν.

Η Dr. Ketaki Bhate, δερματολόγος στο Self London, δήλωσε στη «Vogue» ότι κάτι τέτοιο μπορεί «να προκαλέσει ερεθισμό ή ακόμη και χημικά εγκαύματα, τα οποία θα μπορούσαν να αφήσουν πίσω τους μεταφλεγμονώδη σημάδια». Η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Shereene Idriss συμφώνησε, λέγοντας στο περιοδικό πως η τοπική εφαρμογή σκόρδου στο δέρμα δεν μπορεί να καθαρίσει την ακμή.

@selinadasilvaa

Garlic helps you balance your gut health and prevents pimples or even breakouts ✨🧄 #clearskin #skintips #beautytips #fyp #garlicbenefits #acnetreatment #glassskin #hormonalacne

♬ som original – 🍀

«Η πλειονότητα των βίντεο στο διαδίκτυο, όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σκόρδο, για να θεραπεύσουν την ακμή τους, απεικονίζουν όσους παλεύουν με ορμονική ακμή, η οποία τις περισσότερες φορές απαιτεί συνταγογραφούμενα φάρμακα. Είναι τόσο σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τη βασική αιτία, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως μακροχρόνιες ουλές», εξήγησε η Idriss.

«Αντίθετα, το να καταναλώσετε σκόρδο είναι καλύτερη ιδέα, καθώς το σκόρδο είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών C και B6, μαγγανίου και σεληνίου», δήλωσε στη «Vogue» η Emily English, διατροφολόγος και ιδρύτρια του epetōme. «Επιπλέον, το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις, όπως η αλλικίνη, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες». Εκτός από το σκόρδο, η English συνιστά σε όσους πάσχουν από ακμή να ακολουθούν μια γλυκαιμική, πλούσια σε αντιοξειδωτικά διατροφή, εστιάζοντας στα ωμέγα-3, τα προβιοτικά και τον ψευδάργυρο.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα