Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΓιατί μας αρέσει να δαγκώνουμε στο σεξ;

Γιατί μας αρέσει να δαγκώνουμε στο σεξ;

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, aka όταν φοράμε ρούχα, το να δαγκώσουμε τη σύντροφό μας μάλλον δεν είναι μέσα στα ανομολόγητα πράγματα που σκεφτόμαστε να της κάνουμε. Γιατί την ακρίβεια δεν το σκεφτόμαστε ούτε όταν βγάζουμε τα ρούχα μας και πέφτουμε στο κρεβάτι, είναι κάτι που συμβαίνει ενστικτωδώς, μόλις έρθει το στόμα μας σε απόσταση αναπνοής από το γυμνό της σώμα, όταν ο σεξουαλικός ερεθισμός είναι πια γεγονός. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει κανένα κανιβαλιστικό ένστικτο που περιμένει να απελευθερωθεί μέσα μας, μόνο κάτι που μας ξέμεινε από την όλη διαδικασία της εξέλιξης.

Η τρυφερή επιθετικότητα υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους και είναι αυτή που μας γεννά την επιθυμία να δαγκώσουμε οτιδήποτε μας φανεί χαριτωμένο. Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη φράση «τι ομορφα μαγουλάκια έχει αυτό το μωράκι, θέλω να τα δαγκώσω»; Συνεπώς δεν είναι ένα συναίσθημα που σχετίζεται μόνο με το σεξ, αλλά έχει να κάνει γενικά με το αίσθημα της αγάπης σε όλες τις εκφράσεις με κάτι που είναι όμορφο αντικειμενικά και μας ξυπνάει ένστικτα που είναι ταυτόχρονα τρυφερά και επιθετικά.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους αυτό το φαινόμενο λέγεται δίμορφη έκφραση και είναι η ρίζα πίσω από αυτή τη φαινομενικά αλλόκοτη συμπεριφορά. Κάθε φορά που αυτή η έκφραση πλημμυρίζει τα συναισθήματά μας μας ωθεί να έχουμε δύο αντίθετες συμπεριφορές σε μία. Το δάγκωμα είναι μια μορφή εκδήλωσης αγάπης και ιδιοκτησίας που συναντάται σε πάρα πολλά είδη του ζωικού βασιλείου και ο ανθρωπος δεν αποτελεί εξαίρεση.  Σύμφωνα με κάποιες μελέτες το δάγκωμα είναι ένας τρόπος εκτόνωσης των συναισθημάτων μας όταν αυτά είναι τόσο έντονα που δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε. Κυριολεκτικά είναι σαν να μην ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτό που έχουμε μπροστά μας.

Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, το δάγκωμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει κακές προθέσεις, ούτε καν υποσυνείδητα ή ασυνείδητα. Το δάγκωμα είναι μόνο μια μορφή εκτόνωσης της περίσσειας αγάπης που νιώθουμε τη συγκεκριμένη στιγμή και όταν αυτή ξεθυμάνει, τότε επιστρέφουμε σε νορμάλ συμπεριφορά σαν να μην συνέβη τίποτα.

Μάλιστα είναι τόσο βαθιά αποτυπωμένη στο DNA μας αυτή η τρυφερή επιθετικότητα που δεν μας αρέσει μόνο την εκδηλώνουμε, αλλά και να τη δεχόμαστε. Τα δαγκώματα είναι εξίσου διεγερτικά με τα χάδια γιατί μας κάνουν και νιώθουμε αξιαγάπητοι υποσυνείδητα και αυτό μας κάνει να νιώθουμε πιο ελκυστικοί κατά τη διάρκεια του σεξ. Το μόνο που μένει πριν μπούμε στη μάχη του δαγκώματος είναι να ξέρουμε τα όρια της συντρόφου μας. Μετά τα πρώτα φιλιά και πριν το δάγκωμα πρέπει να γίνει η ερώτηση για το αν της αρέσει, πόσο δυνατά και σε ποια σημεία ακριβώς. Μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις, βουρ στο ψητό.

Πηγή: ratpack.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα