Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑυτοί είναι οι τρεις τύποι ανθρώπων που βλέπουν πορνό στο διαδίκτυο

Αυτοί είναι οι τρεις τύποι ανθρώπων που βλέπουν πορνό στο διαδίκτυο

Πόσο συχνά βλέπεις πορνό και τι ακριβώς παρακολουθείς; Μην απαντήσεις, το γνωρίζουμε ήδη. Θα θεωρούσες πως αυτό είναι κάτι υγιές ή το κάνεις σχεδόν καταναγκαστικά; Το να βλέπεις καμιά τσόντα πού και πού έχει γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ωστόσο μια έρευνα αποδεικνύει πως δεν υπάρχει μόνο μια κατηγορία θεατών, αλλά τρεις διαφορετικές ομάδες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, μόνο μία από αυτές αποτελείται από ψυχικά υγιή άτομα.

Η μελέτη Καναδών ερευνητών δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine και σε αυτή συμμετείχαν 830 εθελοντές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα διαδικτυακό τεστ για την online πορνογραφία, την σεξουαλική ευεξία και τις ερωτικές σχέσεις τους. Οι απαντήσεις τους ήταν τα κριτήρια με βάση τα οποία οι επιστήμονες θα τους ταξινομούσαν στις ομάδες, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσαν και ειδικά τεστ με σκοπό να κατανοήσουν αν η παρακολούθηση πορνό γίνεται για ψυχαγωγικούς λόγους ή εξαιτίας ψυχολογικού/συναισθηματικού στρες ή ακόμη και από ψυχαναγκασμό.

Από τους εθελοντές που έλαβαν μέρος, το 72% ήταν γυναίκες, το 81,8% ετεροφυλόφιλοι, το 5,8% είναι ομοφυλόφιλοι και το 11,6% ετεροφυλόφιλοι. Όσοι έβλεπαν πορνό για ψυχαγωγικούς λόγους δεν αφιέρωναν πάνω από 24 λεπτά/ εβδομάδα, είχαν χαμηλά αποτελέσματα στα τεστ παρορμητικότητας και ήταν κυρίως γυναίκες ή άτομα που βρίσκονται σε μόνιμη σχέση. Η κατηγορία αυτών των ατόμων ανέφερε υψηλότερο επίπεδο σεξουαλικής ικανοποίησης στην αληθινή ζωή και χαμηλότερα επίπεδα σεξουαλικής παρορμητικότητας, αποφυγής και δυσλειτουργίας, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως το 75% των ανθρώπων που βλέπουν online πορνό ανήκουν σε αυτήν.

H δεύτερη κατηγορία αφορά τους ανθρώπους με ψυχολογικό/συναισθηματικό στρες που παρακολουθούν πορνό κατά μ.ο. 17 λεπτά/ εβδομάδα, συσχετίζοντας την ψυχική τους κατάσταση με το πορνογραφικό υλικό, νιώθοντας συχνά έντονη ενόχληση και ντροπή. Καταλαμβάνουν ένα ποσοστό κοντά στο 13% όσων ασχολούνται ιντερνετικά με το σπορ.

Τέλος, η τρίτη κατηγορία αναφέρεται σε αυτούς που βλέπουν την Julia Ann, την Brandi Love, την Kendra Lust και τις φίλες τους σχεδόν ψυχαναγκαστικά, αφιερώνοντας σχεδόν 2 ώρες την εβδομάδα, καθώς νιώθουν πως δεν μπορούν να αντισταθούν στην παρόρμησή τους. Πρόκειται για το περίπου 12% όσων βλέπουν πορνό στο ίντερνετ. Παρότι δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, πολλοί από τον χώρο της μελέτης και της έρευνας πιστεύουν πως το πορνό μπορεί να γίνει εξίσου εθιστικό με το ποτό και τα ναρκωτικά.

Πηγή: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα