Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑντελίνα Βαρθακούρη: Πιστεύω ότι ο Χάρης δεν με έχει απατήσει

Αντελίνα Βαρθακούρη: Πιστεύω ότι ο Χάρης δεν με έχει απατήσει

Η Αντελίνα Βαρθακούρη μιλά για όλα στο περιοδικό Hello και τον Γιάννη Βίτσα. Το «Σου Κου Family», τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, το bullying, την εικόνα που πολλές φορές αφαιρεί την ουσία από τα πράγματα, τον εργασιακό εκφοβισμό αλλά και για τη μεγαλύτερη δυσκολία στα δώδεκα χρόνια κοινής διαδρομής της με τον Χάρη Βαρθακούρη.

Τι σου έμεινε έπειτα από το πέρας και της δεύτερης εβδομάδας του «Σου Κου Family»;
Μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη. Το γεγονός ότι είμαστε μαζί με τον Χάρη σε ένα κανάλι που μας αγκάλιασε, ότι έχουμε συνεργάτες με τους οποίους γελάμε και περνάμε όμορφα μπροστά και πίσω από την κάμερα, μόνο ζεστασιά και ευφορία μού έχει αφήσει.

Στη δεύτερη εβδομάδα εκπομπής, τουλάχιστον στο δυναμικό κοινό, η τηλεθέαση ήταν υπέρ της Ναταλίας Γερμανού. Σας άγχωσε αυτό;
Όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης, η φετινή χρονιά είναι περίεργη για όλες τις εκπομπές. Ψάχνουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι, τι να προσθέσουμε και τι να αφαιρέσουμε στην εκπομπή.

Σε ένα κείμενό σου, μεταξύ άλλων, έγραψες ότι οι γυναίκες οφείλουν να αισθάνονται απόλυτη χαρά και να μην υποτιμούν τον εαυτό τους, είτε έχουν περισσότερα είτε λιγότερα κιλά.
Το έγραψα για τις γυναίκες, αλλά ουσιαστικά αφορά όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας, να μιλάμε χωρίς ενοχές, να μην ασχολούμαστε με τα πρότυπα και τα στερεότυπα που μας έχουν θέσει, αλλά να κάνουμε όσα μας ευχαριστούν.

Εσύ βίωσες ποτέ bullying αναφορικά με την εμφάνισή σου;
Δουλεύω στον απόλυτα ανταγωνιστικό χώρο της τηλεόρασης. Τα τελευταία δύο χρόνια πήρα δεκαεπτά κιλά, για τα οποία δεν δικαιολογούμαι καθώς δεν συνδέονται με θέμα υγείας. Έφαγα και τα πήρα. Η τηλεόραση έχει διαφορετικά πρότυπα και, ναι, έχω κριθεί. Ο ενδυματολόγος δεν μπορεί να ντύσει το ίδιο ένα σώμα 50 κιλών και ένα σώμα 70 κιλών, δεν θα δείχνει ωραίο το εκάστοτε ρούχο. Γι’ αυτό, με στενοχωρεί να επιρρίπτουν ευθύνη σε ένα συνεργάτη μου γιατί δεν με έντυσε καλά. Το δικό μου challenge είναι να αδυνατίσω, όχι όμως επειδή το επιθυμεί κάποιος άλλος, αλλά επειδή θέλω εγώ να αισθάνομαι υγιής.

Πιέστηκες ψυχολογικά κι αυτό σε έκανε να πάρεις περισσότερα κιλά;
Ναι! Έκανα έναν αγώνα δρόμου για ορισμένα πράγματα, και όχι μόνο για τη δουλειά. Μετά από κάτι τέτοιο, η πίεση κάποια στιγμή ξεσπά.

Για ποιο λόγο ζορίστηκες;
Εξαιτίας τεράστιου άγχους που βίωσα, σε συνδυασμό με το μεγάλο διάστημα της καραντίνας στη συνέχεια. Δεν είχα ποτέ περιττά κιλά, δεν γνώριζα τη λέξη «δίαιτα». Δεν ήξερα πώς είναι να στερούμαι, οπότε έλεγα «έλα, μωρέ, και τι έγινε;» και έπαιρνα κιλά.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σας με τον Χάρη στα δώδεκα χρόνια του γάμου σας;
Όταν κάηκε το σπίτι μας , το καλοκαίρι του 2014. Τα χάσαμε όλα! Έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε άμεσα και, παράλληλα, δεν θέλαμε να καταλάβουν κάτι τα παιδιά και να τραυματιστούν. Έτσι , τα πήγαμε στο εξοχικό με τη μητέρα μου και εμείς δημιουργήσαμε πολύ γρήγορα ένα καινούριο σπίτι κάπου αλλού. Θυμάμαι ότι λουζόμουν και έφευγαν τούφες από τα μαλλιά μου. Σκεφτόμουν «Παναγία μου , δεν θα μείνει τρίχα ! » . Νομίζω ότι δεν έχω περάσει μεγαλύτερο άγχος στη ζωή μου. Έπειτα μπλέχτηκα με την τηλεόραση και στη συνέχεια ο Χάρης έπρεπε να κάνει ένα χειρουργείο για τον θυρεοειδή του. Ερχόταν το ένα μετά το άλλο, αλλά αντιστεκόμουν με σθένος. Όταν τελείωσαν όλα , ξέσπασα στα κιλά.

Πώς πήρε φωτιά το σπίτι;
Ήμασταν διακοπές και το σπίτι μας ήταν δια – μέρισμα σε πολυκατοικία. Έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα και κάηκε ολοσχερώς. Μετά από αυτό, δεν ήθελα να βλέπω μαύρο χρώμα. Στο σπίτι όπου μένουμε πλέον όλα είναι άσπρα. Δεν με πείραξαν τόσο τα υλικά αγαθά που χάσαμε , όσο το ότι καταστράφηκαν οι φωτογραφίες των παιδιών μας, κειμήλια, ρουχαλάκια τους που είχα κρατήσει – αυτό με στενοχώρησε βαθιά. Έπρεπε όμως να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε. Σε αυτές τις συνθήκες , δεν έχουμε δικαίωμα να λυγίζουμε.

Το ότι σταθήκατε όρθιοι με τον Χάρη μετά από αυτήν τη δοκιμασία δείχνει πόσο αγαπιέστε, πως η σχέση σας έχει βάθος.
Με τον Χάρη έχουμε περάσει πολλές προσωπικές δυσκολίες. Οι δυο μας έχουμε ένα ν άρρηκτο δεσμό, ο οποίος δεν θα κοπεί ποτέ. Όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν πάντα τον ένα ν στον άλλο. Ακόμα και στις αντιπαραθέσεις μας, λέμε αυτά ακριβώς που αισθανόμαστε, χωρίς να κρύβουμε κάτι. Έχουμε δώσει ο ένας στον άλλο τη δυνατότητα να αναφέρει ό,τι σκέφτεται, όσο δύσκολο κι αν είναι ή όσο θυμό κι αν εμπεριέχει. Εκτονωνόμαστε και τε – λειώνουν όλα.

Θα δικαιολογούσες την απιστία;

Ναι, θα συγχωρούσα την απιστία. Πιστεύω στο για πάντα, όμως, για να υπάρχει, πρέπει να συγχωρείς.

Πιστεύεις ότι ο Χάρης σε έχει απατήσει ποτέ σε αυτά τα δώδεκα χρόνια;
Του φωνάζω συνεχώς και είναι ένας λόγος που πειράζουμε ο ένας τον άλλο. Πιστεύω όμως ότι δεν έχει κάνει κάτι. Έχω βρει διάφορες μπούρδες στα social media, κάτι παραπάνω όχι. Ίσως έχει το φόβο μου, μπορεί να νομίζει ότι θα βγω από καμιά ντουλάπα! Πέρα από την πλάκα, ωστόσο, πιστεύω ότι η απιστία δεν ανήκει στην ιδιοσυγκρασία του.

Σε φλερτάρουν στα social media;
Ναι. Το φλερτ άλλωστε είναι υγεία! Δεν σου κρύβω μάλιστα ότι , σε αυτήν τη φάση που έχω πάρει κιλά, το εν – δεχόμενο φλερτ επιδρά θετικά – αισθάνομαι καλύτερα με τον εαυτό μου γιατί ορισμένες φορές θυμώνω που με άφησα. Έχει τύχει όμως να λάβω μηνύματα που με προσβάλλουν, με σοκάρουν. Μου έχουν στείλει, για παράδειγμα, γυμνές φωτογραφίες.

Πώς αντέδρασες;
Γενικά μου κάνει εντύπωση το ότι στέλνει κάποιος μια φωτογραφία τέτοιου είδους. Θεωρώ ότι πρωτίστως προσβάλλει τον εαυτό του και υποτιμά την προσωπικότητά του. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Εκείνη την ώρα θα μπορούσαν να είναι δίπλα μου ο σύζυγος ή τ α παιδιά μου. Εκατό στις εκατό φορές που συνέβη, μου ζήτησαν συγγνώμη όταν τους επισήμανα αυτά που προανέφερα.

Δηλαδή τους απαντάς;
Ναι, γιατί θυμώνω, εξοργίζομαι. Το να στείλει κάποιος μια φωτογραφία τέτοιου είδους σε μια γυναίκα που δεν τον γνωρίζει είναι μια κίνηση που ξεπερνά τα όρια. Δεν μου αρκεί να τον μπλοκάρω. Θέλω να του πω ότι αυτό που κάνει είναι κακό.

Το τελευταίο διάστημα πολλές γυναίκες έχουν εξομολογηθεί ότι έχουν βιώσει εργασιακό εκφοβισμό, λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία, ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση. Το έχεις αντιμετωπίσει;
Δεν μου έχει συμβεί ποτέ να με παρενοχλήσουν σεξουαλικά. Έχω βιώσει όμως εργασιακό εκφοβισμό.

Πώς το διαχειρίστηκες;
Όσοι άνθρωποι καταφεύγουν σε κατάχρηση εξουσίας σε όλα τα επίπεδα είναι θρασύδειλοι κατά βάθος. Θέλουν να φοβηθείς, να νιώσουν ότι είναι πάνω από σένα. Όταν δεν τους το επιτρέψεις, μετατρέπονται σε ανθρωπάκια. Προσωπικά, φεύγω απ’ όπου δεν περνάω καλά.

Αισθάνθηκες ότι σε προσέβαλε ο Δημήτρης Παπανώτας με τα σχόλια που έκανε για το περιεχόμενο της εκπομπής;
Κατ’ αρχάς –και μιλώ γενικά, όχι για τον Δημήτρη Παπανώτα – δεν προσβάλλομαι από κανέναν γιατί ξέρω ποια είμαι. Έχουμε δημοκρατία, έχω τα αφτιά μου ανοιχτά και οφείλω να ζυγίζω όλες τις απόψεις. Ο Δημήτρης Παπανώτας έγραψε ένα κείμενο όπου κατέθεσε την άποψή του, η οποία είναι σεβαστή. Βέβαια, τόνισε ότι δεν ήταν εναντίον σου προσωπικά.

Η κριτική του αφορούσε το styling, το makeup και τη θεματολογία της εκπομπής. Μιλήσατε έπειτα από την ανάρτησή του;
Μιλήσαμε. Τονίζω όμως ότι δεν δίνω σημασία σε οτιδήποτε κρίνω ως εμμονικό και πραγματικά κακόβουλο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα