Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι έχουμε κάποια σεξουαλική φαντασίωση που περιλαμβάνει το υγρό στοιχείο. Είτε αυτή περιλαμβάνει θάλασσα, είτε πισίνα, είτε τζακούζι, είτε μπανιέρα, είτε ακόμα και λίμνη. Και άσχετα με το αν την έχουμε πραγματοποιήσει ή όχι.
Βέβαια, κάποιες φορές, στην φαντασία μας τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι στην πραγματικότητα.
Χρειάζεται και εκεί προφύλαξη!
Σε αρκετούς έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το απλό νερό, το θαλασσινό νερό ή/και το χλώριο της πισίνας αποδυναμώνουν και βασικά σκοτώνουν το σπέρμα. Αυτό έχει οδηγήσει τους ίδιους στην εντύπωση ότι το σεξ σε όλα ή σε συγκεκριμένα υδάτινα περιβάλλοντα δεν έχει ανάγκη κάποια προφύλαξη, μιας και δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε εγκυμοσύνης, ούτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.
Ωστόσο, όλο αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος. Κανένας τύπος νερού δεν μπορεί να σκοτώσει το σπέρμα και να αποτελέσει μέθοδο προφύλαξης και αντισύλληψης. Το σπέρμα έχει μικρή διάρκεια ζωής, αλλά μόνο αν η εκσπερμάτωση γίνει στο νερό. Αν γίνει στο αιδοίο ή τον πρωκτό, ακόμα και μέσα στο νερό, η ισχύς του και οι κίνδυνοί του παραμένουν “ολοζώντανοι”.
Μπορεί να αποκτήσεις ΣΜΝ εξαιτίας του σεξ στο νερό;
Όπως είπαμε, το σπέρμα δεν πεθαίνει στο νερό, οπότε μπορεί να σου μεταδοθεί κάποιο ΣΜΝ αν δεν έχετε πάρει προφυλάξεις. Ωστόσο, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να αποκτήσεις ΣΜΝ εξαιτίας του ίδιου του νερού, για παράδειγμα σε μία όχι τόσο καθαρή πισίνα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να κολλήσεις ΣΜΝ, χωρίς σεξουαλική επαφή ή άμεση επιδερμική (ανάλογα το νόσημα). Όπως, λοιπόν, δεν γίνεται να κολλήσεις ΣΜΝ, επειδή χρησιμοποίησες την ίδια λεκάνη με κάποιον, έτσι δεν γίνεται και επειδή μπήκες στην ίδια πισίνα.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πράγματι κίνδυνος μολύνσεων. Στα στάσιμα ειδικά νερά υπάρχει συσσώρευση βακτηρίων. Με τη σεξουαλική επαφή, για παράδειγμα, σε ένα τζακούζι λοιπόν, είναι δυνατόν το μολυσμένο νερό να εισχωρήσει στα γεννητικά σου όργανα και με τις εκδορές, που μπορεί να έχει δημιουργήσει το σεξ, να εισέλθουν πιο εύκολα στον οργανισμό σου. Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότητες για ουρολοιμώξεις, βακτηριακή κολπίτιδα και καντιντίαση.
Και με το πρφυλακτικό τι γίνεται;
Η απάντηση είναι ναι, αλλά με κάποιους αστερίσκους. Κατ’ αρχάς, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν προφυλακτικά, δεν τα ελέγχουν εντός τους νερού. Οπότε δεν γνωρίζουμε με σιγουριά σε τι ποσοστό μάς προφυλάσσουν εντός αυτού. Επιπλέον, θα πρέπει σχεδόν σίγουρα να χρησιμοποιήσετε και ένα λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη (στο κολπικό σεξ), μιας και στο νερό το αιδοίο χάνει τη φυσική του ύγρανση, γεγονός που ανεβάζει την τριβή και τις πιθανότητες να σπάσει το προφυλακτικό. Παράλληλα, μην περιμένεις να έχει μεγάλη ισχύ εντός ζεστού νερού, όπως αυτό που έχει το τζακούζι.
Σε επίπεδο πρακτικότητας, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για την πιθανότητα εντός του νερού το προφυλακτικό να γλιστρήσει. Οπότε είναι καλό να είσαι εξοπλισμένος με δυο-τρία ακόμα. Αν μιλάμε για κολπικό σεξ, μία καλή επιλογή είναι το γυναικείο προφυλακτικό, μιας και είναι πιο σταθερό και κατασκευάζεται από πιο ανθεκτικό υλικό.
Εν κατακλείδι…
Δύο είναι τα βασικά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Το ένα, όπως προαναφέραμε, είναι να χρησιμοποιήσεις λιπαντικό στην περίπτωση διεισδυτικού κολπικού σεξ. Διαφορετικά, πέραν του κινδύνου με το προφυλακτικό, υπάρχει ο κίνδυνος και το αιδοίο να γδαρθεί ή/και να ερεθιστεί εξαιτίας της έλλειψης υγρασίας στην περιοχή. Το άλλο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι η μεγάλη πιθανότητα να γλιστρήσεις, ειδικά αν μιλάμε για μπανιέρα και ειδικά αν χρησιμοποιείτε λιπαντικό.
Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα χαλάκι μπανιέρας. Το ακόμα πιο απλό είναι να περιορίσετε το νερό στο στάδιο των προκαταρκτικών και μετά να συνεχίσετε κάπου πιο στεγνά.
*με πληροφορίες από το One of Us
Πηγή: in.gr