Αρχική Lifestyle Ονείρωξη: Τι σημαίνουν τελικά τα «υγρά όνειρα»;

Ονείρωξη: Τι σημαίνουν τελικά τα «υγρά όνειρα»;

Άνδρες και γυναίκες ειδικά μετά από την εφηβεία, μπορεί συχνά να έχουν ερωτικά όνειρα και να ολοκληρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Παλαιότερα, κάτι τέτοιο θεωρείτο αφύσικο, ακόμα και αμαρτία για τους πιο πουριτανούς.

Η επιστήμη όμως έχει αποφανθεί για τις ονειρώξεις, πως πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία που ειδικά για τους άνδρες είναι και απαραίτητη.

Παλαιότερη μελέτη είχε δείξει ότι το 8% των ονείρων έχει κάποιο σεξουαλικό περιεχόμενο. Στην ίδια μελέτη, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν οργασμό περίπου στο 4% των ερωτικών ονείρων τους.

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι σχετικά με τα «μουσκεμένα» όνειρα, που μπορεί να προκαλούν σύγχυση ή άγχος σε κάποιον που δεν ξέρει τι είναι αυτό που του συμβαίνει:

Τι είναι όμως η ονείρωξη;

Ονείρωξη ή αλλιώς «υγρά όνειρα», είναι όταν κατά τη διάρκεια του ύπνου ακούσια ερχόμαστε σε οργασμό. Είναι ένα συχνό φαινόμενο κυρίως στους άντρες στην εφηβική ηλικία.

Μέσα από σχετικές έρευνες όμως, έχουμε ανακαλύψει ότι και οι γυναίκες, σε ποσοστό 37%, έχουν βίωση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους την εμπειρία της ονείρωξης μέχρι την ηλικία των 45 ετών. Όσο για τους άντρες το φαινόμενο παρατηρείτε συχνότερα με ποσοστό που φτάνει το 83%.

Οι ονειρώξεις δεν συμβαίνουν μόνο κατά την εφηβεία

Αν και τα ερωτικά όνειρα είναι αρκετά συνηθισμένα στην εφηβεία, ονειρώξεις υπάρχουν και στην ενηλικίωση.

Εμφανίζονται όμως συχνότερα στην εφηβεία λόγω ορμονικών αλλαγών και επειδή τα αγόρια εφηβικής ηλικίας συνήθως δεν έχουν ερωτικές σχέσεις, επομένως η φυσιολογική διαδικασία της ανανέωσης σπέρματος συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ονείρωξης.

Γιατί είναι πιο συχνό στους άντρες;

Οι άντρες κυρίως σε νεαρή ηλικία, κατά την περίοδο της εφηβείας το βιώνουν συχνότερα.

Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, ανεξάρτητα αν έβλεπαν κάποιο «πονηρό» όνειρο, είχαν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους εκσπερμάτωση, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ο Αμερικανός σεξολόγος Alfred Kinsey, σε έρευνα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες το βιώνουν μέχρι και τα 45 τους χρόνια, ενώ οι άντρες μέχρι τα 40.

Οι ακούσιες στύσεις του αντρικού μορίου που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, είναι φαινόμενο που παρατηρείτε και στις γυναίκες, με την διέγερση της κλειτορίδας. Οι άνθρωποι έχουν 4-5 στύσεις πέους ή κλειτορίδας στη διάρκεια κάθε νύχτας όταν κοιμούνται βαθιά (στάδιο REM του ύπνου).

Σύμφωνα με μελέτες, όσοι κοιμούνται μπρούμητα, βλέπουν περισσότερα σεξουαλικά όνειρα. Ίσως οφείλετε στη συγκεκριμένη θέση, που ασκεί πίεση στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται στον ύπνο μας.

Όσοι λοιπόν έχετε βίωση την εμπειρία της ονείρωξης, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για ένδειξη υγειούς σεξουαλικής λειτουργίας.

Οι ονειρώξεις δεν μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ονειρώξεις μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ενός άνδρα. Ωστόσο, η ονείρωξη είναι ένας φυσιολογικός τρόπος για την ανανέωση του σπέρματος, δηλαδή με την εκσπερμάτιση ξεκινά αμέσως η διαδικασία σχηματισμού νέους και υγιούς σπέρματος.

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν ποτέ υγρά όνειρα

Τα υγρά όνειρα είναι ένα φυσικό γεγονός τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Δεν μπορούν να ελεγχθούν ή να σταματήσουν και κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται που τα έχει.

Πηγή: in.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-