Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήLifestyleΝικητής της Eurovision: Τις επόμενες ημέρες μπορεί να χρειαστεί να πάρω τα...

Νικητής της Eurovision: Τις επόμενες ημέρες μπορεί να χρειαστεί να πάρω τα όπλα

Οι νικητές της φετινής Eurovision ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ουκρανία, η οποία μαίνεται από τον πόλεμο. Η μπάντα που συνδύασε την ραπ μουσική με την παραδοσιακή, χρειάστηκε ειδική άδεια για να φύγει από την χώρα. Και αυτό, διότι κανένας άντρας ηλικίας 18-60 ετών δεν μπορεί να φύγει από την Ουκρανία λόγω της επιστράτευσης.

Οι αρχές έδωσαν λίγες ημέρες ειδική άδεια στους καλλιτέχνες για να μπορέσουν να φτάσουν στην Ιταλία. Τώρα, για να επιστρέψουν, όπως είπε ο τραγουδιστής της μπάντας, Oleg Psiuk, θα χρειαστούν να πάρουν αεροπλάνο, αυτοκίνητο, λεωφορείο για να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν μια ημέρα μετά τη νίκη τους, δήλωσαν με πάθος πως αν χρειαστεί την επόμενη ημέρα της επιστροφής τους θα πάρουν όπλα στα χέρια τους και θα βρεθούν στο μέτωπο για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. «Είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς θα κάνω, γιατί είναι η πρώτη φορά που κερδίζω στην Eurovision, αλλά όπως κάθε Ουκρανός είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο νεαρός τραγουδιστής με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να συμφωνούν.

Ο Psiuk, μάλιστα, γίνεται 28 ετών την Δευτέρα, όμως φέτος τα γενέθλια του δεν θα μπορέσει να τα γιορτάσει. Σίγουρα όμως, θα βρει χρόνο όπως είπε για να δει την μητέρα του, από την οποία και εμπνεύστηκε το όνομα του τραγουδιού που κέρδισε τους Ευρωπαίους, την κοπέλα του και στενούς συγγενείς του. Από την μητέρα του, Στεφανία, εμπνεύστηκε τον τίτλο του τραγουδιού. Σε ερώτηση αν κατέφερε να επικοινωνήσει μαζί της, απάντησε ότι μίλησαν μόνο μέσω μηνυμάτων όπου του είπε ότι είναι περήφανη για αυτόν.

Εκμυστηρεύτηκε ότι λόγω του πολέμου οι πρόβες έγιναν… διαδικτυακά. Για πρώτη φορά, βρέθηκαν όλοι μαζί στη σκηνή στην πρόβα της Eurovision. Παραδέχθηκε ότι δούλεψαν σκληρά για το αποτέλεσμα όσο βρισκόταν στο Τορίνο για να καταφέρουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαρίστησε όλους όσους τους ψήφισαν φέρνοντας την νίκη στην πατρίδα του. «Είναι σημαντική αυτή η νίκη για την πατρίδα μας. Ευχαριστούμε που μας βοηθήσατε», τόνισε.

Για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, δεν «τιμώρησε» τους συμμετέχοντες παρότι αμέσως μετά την παρουσία τους στη σκηνή ζήτησαν βοήθεια για τους πολίτες στη Μαριούπολη και και το Αζοφστάλ. Όπως είπαν πηγές της ΕΡΕ, δεν θα υπάρξει κάποια ποινή διότι δεν ήταν πολιτική τοποθέτηση, αλλά περισσότερο ανθρωπιστική.

Στο Κίεβο, η συγκίνηση για την νίκη ήταν μεγάλη, παρότι ο πόλεμος δεν αφήνει κανέναν περιθώριο χαράς. Ο παρουσιαστής, περιέγραφε όσα έβλεπε μέσα από ένα καταφύγιο. Η συγκίνηση του όταν νίκησε η χώρα του ήταν απερίγραπτη. Το twitter τον αποθέωσε παρότι είχε ελάχιστα μέσα για να μεταδώσει τα όσα έβλεπε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.



Διαβάστε Ακόμα