Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΝαόμι Κάμπελ έβαλε τα κλάματα μετά την αποκάλυψη ότι κατασπαταλούσε φιλανθρωπίες σε...

Ναόμι Κάμπελ έβαλε τα κλάματα μετά την αποκάλυψη ότι κατασπαταλούσε φιλανθρωπίες σε σπα και πεντάστερα ξενοδοχεία

Με δάκρυα στα μάτια εμφανίστηκε η Ναόμι Κάμπελ, η οποία ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα τι ακριβώς γινόταν στο φιλανθρωπική οργάνωση Fashion For Relief, που η ίδια ίδρυσε το 2005 και αποκαλύφθηκε πως κατασπαταλούσε παχυλές δωρεές σε σπα, πολυτελή ξενοδοχεία και τσιγάρα…

Η Ναόμι Κάμπελ έκανε την πρώτη της δήλωση μετά την αποκάλυψη για τη φιλανθρωπική οργάνωση. Η «γαζέλα» της πασαρέλας ισχυρίστηκε πως δεν είχε έλεγχο της οργάνωσης: «Το ψάχνουμε και εμείς καθώς δεν είχα έλεγχο της οργάνωσης. Εμπιστεύτηκα τη λειτουργία της σε έναν δικηγόρο οπότε τώρα ψάχνουμε να βρούμε τα γιατί και πώς καθώς ό,τι κάνω και ό,τι χρήματα βγάζω πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες».

Αυτή ήταν η δήλωσή της από το Παρίσι, όπου βραβεύτηκε από το Τάγμα Τεχνών και Γραμμάτων. Η Ναόμι Κάμπελ ξέσπασε σε κλάματα όταν παρέλαβε το βραβείο της, ενώ νωρίτερα είχε κάνει την παραπάνω δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σπα, τσιγάρα και πεντάστερα ξενοδοχεία

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, διαπιστώθηκε πως από τα 4,8 εκατομμύρια λίρες που συγκεντρώθηκαν για την Fashion For Relief στο διάστημα από το 2016 έως το 2022, μόνο οι 389.000 δόθηκαν σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Μετά τα αποτελέσματα της έρευνας, η επιτροπή που εποπτεύει τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Αγγλία και την Ουαλία απέκλεισε τη Κάμπελ για 5 χρόνια από τη διαχείριση φιλανθρωπικού ιδρύματος, ενώ αποκλείστηκαν άλλα δύο άτομα.

Αποστολή της Fashion For Relief ήταν να επιχορηγεί άλλους οργανισμούς και να δίνει πόρους για την αντιμετώπιση παγκόσμιων καταστροφών με στόχο την ανακούφιση της φτώχειας και την προώθηση της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η οργάνωση φιλοξενούσε συχνά εκδηλώσεις στις Κάννες και στο Λονδίνο, όμως μόνο ένα μικρό ποσό κατέληγε σε αυτούς που τα είχαν πραγματικά ανάγκη.

Η έρευνα έδειξε πως με αυτά τα χρήματα πληρώθηκε η διαμονή της Campbel σε πεντάστερο ξενοδοχείο, θεραπείες σπα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, μια πτήση με κόστος 14.800 ευρώ, ακόμα και αγορά τσιγάρων για το πρώην σουπερμόντελ.

Η επιτροπή που πραγματοποίησε την έρευνα αναφέρει ότι έχει ανακτήσει 344.000 λίρες, καθώς και ότι προστατεύει επιπλέον 98.000 λίρες κεφαλαίων από φιλανθρωπίες.

Σημειώνεται πως στις αρχές του 2024 το ίδρυμα της Κάμπελ διαλύθηκε και διαγράφηκε από το μητρώο φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα