Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΗρώ: Χρειάστηκε να προστατέψω τον γιο μου, γύριζε κάθε μεσημέρι με κλάματα

Ηρώ: Χρειάστηκε να προστατέψω τον γιο μου, γύριζε κάθε μεσημέρι με κλάματα

Καλεσμένη στο “Στούντιο 4” βρέθηκε η Ηρώ.

Η δημοφιλής ερμηνεύτρια παραχώρησε μία συνέντευξη στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στον γιο της και στο πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου.

“Νομίζω ότι δεν πρέπει να συμβουλεύουμε σε τίποτα τα παιδιά μας αν η ζωή δείχνει τον δρόμο. Τα παιδιά μαθαίνουν από αυτά που βλέπουν όχι από αυτά που ακούν. Ας του λες εσύ “μην καπνίζεις”, άμα σε βλέπει και καπνίζεις; Είναι άτοπο και άσκοπο” δήλωσε αρχικά.

Το δικό της παιδί της άλλαξε τη ζωή: “Νομίζω ότι γιος μου με τοποθέτησε απέναντι στη ζωή, βρέθηκα απέναντι στη ζωή και τον εαυτό μου και είπα “Τι είναι αυτό που θέλεις να βλέπει το παιδί σου;”. Έτσι έκανα τις επιλογές μου, σωστές ή λάθος, δεν ξέρω. Άλλαξα κάποια πράγματα στη ζωή μου λόγω του γιου μου, έγινα πολύ επιλεκτική ως προς τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου, ξεσκαρτάρισα, πρόσεχα τις σχέσεις μου. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που κάνεις ένα παιδί, δεν ελέγχεις εσύ πια το κλειδί που θα βάλεις στην πόρτα”.

Οι συνθήκες αρχικά δεν ήταν οι ιδανικές: “Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια κουραζόμουν πάρα πολύ. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνος σου στην Ελλάδα είναι μία διαδικασία επίπονη, δύσκολη, μην ξεχνάς ότι εγώ το έζησα πριν 20 χρόνια που σημαίνει ότι είχα και κοινωνικούς φραγμούς. Όχι από το κοινωνικό σύνολο! Από τα χαρτιά, την καθημερινότητα, τα υπουργεία. Δεν διανοείσαι! Ένας άλλος κόσμος. Δεν επέβαλα τίποτα, ακολουθούσα τους κανόνες με υπομονή και έλεγα “Δεν πειράζει, θα περάσει και αυτό”. Ήταν ένα μάθημα για μένα και για όλους”.

Υπήρχε, όπως μοιράστηκε, μία καχυποψία απέναντι σε μία μόνη μητέρα: “Χρειάστηκε να βγάλω ξανά το διαβατήριο του γιου μου γιατί το απέρριψαν την πρώτη. Ποτέ δεν σου λένε τον λόγο. Απορρίφθηκε την πρώτη φορά και έπρεπε να ξανακάνω τη διαδικασία. Ήταν ένα μάθημα για τους ανθρώπους εκεί, ότι δεν υπάρχει λόγος τόσης μεγάλης καχυποψίας απέναντι σε έναν γονιό που είναι μόνος του. Μου ζητούσαν μάρτυρες να επιβεβαιώσουν ότι είσαι εσύ η μαμά. Αντιλαμβάνομαι τις δικλείδες ασφαλείας που προσπαθούν κα κρατήσουν, απλά μερικές φορές είναι και ο τρόπος”.

Η Ηρώ δεν δίστασε να παρέμβει για το καλό του παιδιού της: “Θες να είμαι ειλικρινής; Θα το πω για πρώτη φορά, ναι, χρειάστηκε να προστατέψω τον γιο μου και δυστυχώς όχι από τους συμμαθητές του αλλά από τους δασκάλους του. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά στην πρώτη δημοτικού χρειάστηκε να τον προστατέψω από την ίδια του τη δασκάλα η οποία για κάποιον λόγο αποφάσισε ότι δεν συμπαθούσε τον Γιώργο, για δικό της λόγο. Τίποτα δεν κάνεις σε αυτήν την περίπτωση, μέχρι που έκανα, έφτασα μέχρι την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι σε κάθε χώρο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες. Υπάρχουν και εξαιρετικοί δάσκαλοι, όπως έτυχαν και στο παιδί μου μετέπειτα”.

Κλείνοντας, η ίδια πρόσθεσε: “Ο γιος μου πέρασε δύσκολα, γύριζε κάθε μεσημέρι στο σπίτι με κλάματα, ήταν στην πρώτη δημοτικού. Πέρασε δύσκολα. Εντάξει το λύσαμε αλλά δεν έπαυσε να έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο αρνητικό για εκείνον”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα