Ορθούλα Παπαδάκου: Φοβάμαι μη με νικήσει η σκλήρυνση κατά πλάκας και μετά πάει το έχασα

Ορθούλα Παπαδάκου: Φοβάμαι μη με νικήσει η σκλήρυνση κατά πλάκας και μετά πάει το έχασα

Πριν από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα το 2011 η Ορθούλα Παπαδάκου είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα πρώτα πέντε χρόνια ακολούθησε αγωγή αν και δεν είχε ιδιαίτερα συμπτώματα, ωστόσο τώρα έχει πολλές επιπλοκές στην υγεία της λόγω της ασθένειας.

Η ίδια μίλησε στην εφημερίδα "On time” και αποκάλυψε την κατάσταση της υγείας της αυτή την περίοδο, τονίζοντας ότι συχνά παραλύει στο κρεβάτι μετά από πονοκεφάλους μουδιάσματα και αδυναμία στο μυικό της σύστημα.

Αλλά δίνει κουράγιο σε όλους λέγοντας ότι πάντα βρίσκει τη δύναμη να σηκωθεί γιατί αν καθίσει ξέρει ότι θα χάσει το παιχνίδι και κάθε μέρα θα είναι χειρότερα.

Δείτε τι είπε στη συνέντευξή της:

"Θεωρώ ότι το πιο μεγάλο μου ατού ήταν ότι δεν άφησα ποτέ να με νικήσει η αρρώστια αυτή και αυτό οφείλεται στο background μου στον αθλητισμό. Έχω τις καλές και τις κακές μου μέρες. Με πιάνουν πονοκέφαλοι και μουδιάσματα και αδυναμία στο μυικό μου σύστημα με αποτέλεσμα να είμαι τέζα στο κρεβάτι. Αλλά βρίσκω τη δύναμη να σηκωθώ, γιατί αν κάτσω θα με νικήσει και πάει το έχασα και κάθε μέρα θα χειροτερεύει.

Εκεί που περπατάω πολλές φορές φεύγει το πόδι, χάνω την ισορροπία. Αυτό που με βοηθάει πολύ είναι ότι κάνω focus στη δουλειά μου. Με βοηθάει να μην υπάρχουν στεναχώριες και στρες στο περιβάλλον μου. Επιλέγω να είμαι καλά με τους ανθρώπους γύρω μου που με αγαπάνε και με υποστηρίζουνε. Ο κύκλος μου έχει μικρύνει πάρα πολύ διότι δεν θέλω άνθρωποι που δεν γνωρίζω καλά να με επηρεάζουν αρνητικά.

Όλοι φοβόμαστε το θάνατο. Όσο μεγαλώνεις τόσο το σκέφτεσαι. Δεν κρύβω την ηλικία μου. Αλλά με αυτά που βλέπεις γύρω σου και έχασα τον ανιψιό μου 27 χρονών από καρκίνο μέσα σε οκτώ μήνες. Θεωρώ ότι τη ζωή πρέπει να την τιμάμε και να λέμε κάθε μέρα που ξυπνάμε "ευχαριστώ, Θεέ μου”. Δυστυχώς στο χώρο της showbiz υπάρχει βρωμιά και ψέματα", είπε η Ορθούλα Παπαδάκου.