Ποια ήταν η περίφημη «Σταρ του Σινεμά» που τραγούδησε ο Νίκος Ζιώγαλας – Τι λέει ο τραγουδοποιός

Ποια ήταν η περίφημη «Σταρ του Σινεμά» που τραγούδησε ο Νίκος Ζιώγαλας – Τι λέει ο τραγουδοποιός

«Εγώ ξεδίπλωσα τα φύλλα της καρδιάς μου κι εσύ υπόγραψες σαν σταρ του σινεμά!» λέει ο στίχος του τραγουδιού που έγραψε το 1985 ο Νίκος Ζιώγαλας.

Το τραγούδι αγαπήθηκε πολύ, και έγινε ένα από τα εμβληματικά τραγούδια του ελληνικού ροκ. Όλοι τραγούδησαν την «Σταρ του Σινεμά», χωρίς να ξέρουν την πραγματική ιστορία. Ποια ήταν λοιπόν αυτή η κοπέλα και τι ακριβώς περιγράφει το τραγούδι;

Η «Σταρ του Σινεμά» μας μεταφέρει 35 χρόνια πίσω στο χρόνο. Στην εποχή που ο Νίκος Ζιώγαλας φεύγει από τη Βέροια (όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε) και έρχεται στην Αθήνα. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον τότε εαυτό του «πρόσφυγα εντός». Σαν έναν εσωτερικό πρόσφυγα δηλαδή, που αφήνει τον τόπο του, για να έρθει στην πρωτεύουσα όπου ήλπιζε πως θα πραγματοποιούσε τα όνειρά του.
Η δουλειά στο θρυλικό μπαρ Λούκι και η γνωριμία με την ... «Σταρ του σινεμά»

Στην Αθήνα πιάνει δουλειά στο μπαρ Λούκι του Αλέξη Γκόλφη. Θρυλικό μπαρ της εποχής, που απαθανατίστηκε έξοχα στο τραγούδι των Αδελφών Κατσιμίχα «Μια βραδιά στο Λούκι». Εκεί σύχναζαν σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού ροκ, όπως ο Παύλος Σιδηρόπουλος και η Γιόλα Αναγνωστοπούλου. Εκεί λοιπόν, στο «Λούκι», ο Νίκος Ζιώγαλας δουλεύει στην μπάρα και σερβίρει ποτά.

Η «Σταρ του Σινεμά» ήταν μια κοπέλα που δουλεύει επίσης εκεί. Ο Νίκος, την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά και όταν τα βράδια την βλέπει να έρχεται, να κατεβαίνει τις σκάλες για να πιάσει δουλειά αναστατώνεται τόσο πολύ, ώστε του πέφτουν τα ποτήρια. Το περιγράφει στον στίχο...

Τι να `ναι αυτό που ξαφνικά μ’ αναστατώνει
όταν τα πόδια σου προβάλλουν στα σκαλιά
χάνω τον έλεγχο και κάνω χίλια λάθη
τ’ αφεντικό τη γράφει τη ζημιά
Remaining Time -0:34


Η ιστορία του τραγουδιού

Μιλώντας με τον Νίκο Ζιώγαλα για το τραγούδι αυτό, μας είπε:

«Δούλευα τότε μπάρμαν στο μπαρ Λούκι. Η κοπέλα δούλευε στα τραπέζια, σερβιτόρα. Εγώ την ερωτεύομαι πολύ, και μια νύχτα της εξομολογούμαι τον έρωτά μου, οπισθοχωρεί αυτή ξαφνιασμένη, και τρώω τη χυλόπιτα.

Δεν το περίμενα, γιατί νόμιζα πως είχα ψυχολογήσει την κατάσταση, όμως έπεσα πολύ έξω. Δεν ήθελε με τίποτα. Μετά τη δουλειά, πήγα στο σπίτι και έγραψα κατευθείαν το τραγούδι. Τελικά η χυλόπιτα μου βγήκε σε καλό γιατί έγραψα αυτό το τραγούδι. Και την ευχαριστώ πάρα πολύ...»
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/stories/star-toy-sinema-nikos-ziogalas-poia-itan