Η Δανάη Μπάρκα εξομολογείται : Είναι μεγάλο το βήμα αυτό που κάνω

Η Δανάη Μπάρκα εξομολογείται : Είναι μεγάλο το βήμα αυτό που κάνω

Γελάει δυνατά,  δουλεύει ατελείωτες ώρες κι αυτή που δεν ξυπνούσε πριν από το μεσημέρι τώρα πλέον θα ξυπνά χαράματα. Είναι η Δανάη, 27 ετών, Σκορπιός.

 

Είναι αυτή που σε ηλικία 6 ετών μπήκε πρώτη φορά σε δραματική σχολή συνοδεύοντας τη μητέρα της. Η έφηβη που στις Πανελλήνιες έγραψε στην κόλλα της:
 

«Επειδή εγώ θέλω να γίνω ηθοποιός και θα τα καταφέρω, βάλτε μου έναν παραπάνω βαθμό και ελάτε να με δείτε στις παραστάσεις μου. Πείτε ότι είστε εσείς και θα σας δώσω πρόσκληση».

Είναι η γυναίκα που, όπως έχει δηλώσει, «έχω φάει πολλή ταμπέλα. Υπήρχαν άνθρωποι πίσω από μια οθόνη που με έβριζαν χωρίς να με ξέρουν, γιατί είμαι "κόρη ηθοποιού και θα τα βρω όλα έτοιμα"».

Φέτος κάνει βουτιά στα βαθιά και πλέον είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από μια οθόνη, να επικοινωνεί με τον κόσμο.

«Παράλληλα έχω και απίστευτη όρεξη για δουλειά. Είμαι περίεργη να δω πώς θα αντιδράσει το κοινό στο αληθινό παρεάκι που έχουμε φτιάξει. Είναι μεγάλο το βήμα αυτό που κάνω και επίσης το να εκτίθεσαι καθημερινά έχει τη γοητεία του αλλά και τη δυσκολία του. Κάνω προσπάθειες να μένω ψύχραιμη ώστε να περάσει στον τηλεθεατή η χαρά μου και όχι το άγχος μου».


Λάθος η ερώτηση για το τι είναι αυτό που την αγχώνει. Είναι μεγάλη η λίστα. «Αυτό που μέχρι στιγμής με έχει δυσκολέψει είναι... όλα! Αρχικά το θέμα της έκθεσης. Μετά ότι πρέπει να έχω τον έλεγχο όσων λέγονται στον αέρα. Το να ακούω από το ακουστικό ενώ θα πρέπει να μιλάω ταυτόχρονα. Το να δαμάσω τον αυθορμητισμό μου γιατί η τηλεόραση θέλει μέτρο και αυτοσυγκράτηση. Οι ανάσες που θα παίρνω... Αλήθεια αυτά που με αγχώνουν είναι τελικά πάρα πολλά».

Βρίσκεται καθημερινά 12 ώρες στα πλατό, στο μοντάζ και βοηθά παντού γιατί θέλει να μάθει τα πάντα για την τηλεόραση και κάθε βίντεο της εκπομπής να έχει τη σφραγίδα της. Τρέχει σε γυρίσματα ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.

Αυτό που της λείπει από κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές είναι η κατανόηση:

«Μου λείπει το να σκέφτονται οι άνθρωποι πριν μιλήσουν. Να σκέφτονται ότι όλα αυτά που λένε για έναν άνθρωπο μπορεί να επηρεάσουν πέρα από τον ίδιο και την οικογένεια του. Μου λείπουν η ευαισθησία, η ανθρωπιά και η αλήθεια. Το χιούμορ το έξω καρδιά, το λαϊκό. Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιον αγαπημένο παρουσιαστή. Θα έλεγα ότι αγαπώ να βλέπω παρουσιαστές προσιτούς, αληθινούς, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Όταν είχα χρόνο, ας πούμε, έβλεπα με μεγάλη χαρά την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά ή της Ελένης Μενεγάκη».

Ο Νίκος Μουτσινάς, μάλιστα, ήταν από τους πρώτους που έμαθε ότι αναλαμβάνει το πρωινό του ΜΕGΑ.

«Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και του είπα: "τι πάω να κάνω, Θεέ μου;". Ήταν γλυκός, υποστηρικτικός κατευναστικός». Η Κατερίνα Καινούργιου, από την άλλη, ήταν αυτή που, αν και τηλεοπτικά απέναντι της, της ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Όταν τη ρωτώ αν υπήρξαν άλλες... γειτονικές ευχές η απάντηση της είναι πίττα διπλωματική: «Νομίζω ότι μέσω Instagram όλοι λίγο πολύ έχουμε ευχηθεί "καλή αρχή" σε όλους», λέει στo Gala.