Είναι τελικά ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα; Οι ειδικοί έχουν την απάντηση

Είναι τελικά ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα; Οι ειδικοί έχουν την απάντηση

Μήπως σε προβληματίζει αν είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα; Οι ειδικοί, που είναι και οι μόνοι κατάλληλοι, απαντούν στις απορίες σου.Είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα;

Σε γενικές γραμμές ναι είναι. «Αν το απολαμβάνεις και δεν νιώθεις κάποια σωματική ενόχληση, όλα πάνε τέλεια. Αν είναι συναινετικό και δεν είναι ότι υποχωρεί κάποιος και φυσικά ασφαλές, μην ανησυχείς», ενημερώνει η γυναικολόγος και ειδικός γονιμότητας Δρ. Lucky Sekhon.

Ασφαλές είναι. Φυσιολογικό είναι;

Δεν μπορεί κανείς να ορίσει το τι είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να συμφωνούν οι σύντροφοι. Αν θέλετε να κάνετε σεξ μία φορά τον μήνα, είναι εντάξει. Αν θέλετε κάθε μέρα, είναι και πάλι εντάξει. «Αρχίζει να γίνεται πρόβλημα όταν το σεξ είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι και επηρεάζει και άλλους τομείς της καθημερινότητας. Αν παθαίνεις εμμονή, είναι καμπανάκι ότι πρέπει να μιλήσεις σε έναν ειδικό», επισημαίνει η Δρ. Sehkon.

Υπάρχουν μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβεις;

Τα μέτρα αντισύλληψης και προστασίας από αφροδίσια νοσήματα είναι απαραίτητα σε κάθε περίπτωση. Είναι σημαντικό να προνοήσεις για λίπανση, διότι αρκετές γυναίκες υποφέρουν από κολπική ξηρότητα ή έχουν πολύ λεπτό ιστό. Αν είναι να κάνεις σεξ πολύ συχνά, το θέμα είναι να το ευχαριστιέσαι κιόλας.

Πότε δεν είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κάθε μέρα;

Αν αναρρώνεις από κάποιο θέμα υγείας, χρειάζεται και ο ενδεδειγμένος χρόνος. Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ένα εμπόδιο στο καθημερινό σεξ ή αν το συμβουλεύει ο γιατρός.

 

πηγή ant1.com.cy