Τι πρέπει να φάτε μετά το σεξ

Τι πρέπει να φάτε μετά το σεξ

Μετά από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα με τον σύντροφο σου σίγουρα

έχεις καταφέρει να κάψεις αρκετές θερμίδες. Τι πρέπει να κάνεις μετά; Να εφοδιάσεις το σώμα σου και να μοιραστείς μαζί του ένα γεύμα μετά το σεξ.  Μέχρι σήμερα γνώριζες τις τροφές που λειτουργούν ως αφροδισιακές που ενισχύουν την ερωτική επιθυμία σου και συμβάλουν στις καλύτερες επιδόσεις. Υπάρχει όμως και μια συγκεκριμένη τροφή που είναι ιδανική για μετά την σεξουαλική πράξη, σύμφωνα με όσα δείχνει μία έρευνα.

Μπορείς να μαντέψεις; Έχει τυρί και μπορείς να την κόψεις σε κομμάτια. Φυσικά, μιλάμε για την πίτσα.

 
 

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στην Αμερική από μια εταιρία social media, η πίτσα είναι το καλύτερο που μπορείς να φας μετά το σεξ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο αλλά αυτή τη φορά έχουμε κι επιχείρημα για τον λόγο που πρέπει να μπει στο μενού μετά το σεξ.

Ποιος είναι αυτός; Οι άνθρωποι δημιουργούν δεσμούς και δυναμώνουν τους σεξουαλικούς δεσμούς τους με κάποιον που έχει το ίδιο γούστο και τις ίδιες προτιμήσεις στο φαγητό.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2000 millennials που υποστήριξαν ότι είναι σεξουαλικά ενεργοί. Μιλώντας για το τι τους αρέσει να κάνουν μετά το σεξ, οι περισσότεροι ισχυρίστηκαν ότι τρώνε και έπειτα ήρθαν οι απαντήσεις για την πίτσα. Κοντά στην επιλογή αυτή ήταν τα tacos και τα παγωτά. Ελάχιστοι από τους συμμετέχοντες είπαν ότι προτιμούν υγιεινό φαγητό όπως η σαλάτα.

46% από αυτούς που είπαν “ναι” στην πίτσα υποστήριξαν ότι νιώθουν να έλκονται περισσότερο από τον σύντροφό τους όταν έχουν τις ίδιες γεύσεις. Όσοι είχαν κοινές προτιμήσεις στο φαγητό είχαν και μεγαλύτερες πιθανότητες να νιώσουν μεγαλύτερη οικειότητα με τον σεξουαλικό παρτενέρ τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Περισσότερο από το φαγητό, είναι οι διατροφικές συνήθειες που μπορεί να ξενερώσουν έναν σύντροφο μετά το σεξ. Αν για παράδειγμα ο παρτενέρ μασάει δυνατά ή τρώει με ανοιχτό το στόμα, είναι απωθητικό. Για την ακρίβεια, αυτό θεωρείται πιο “κακό” από τις ανθυγιεινές επιλογές, όπως το να τρώνε junk food  ή να πίνουν πολύ.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι μετά το σεξ (ή μετά από μια πού στενή επαφή) οι άνθρωποι προτιμούν να απολαύσουν comfort food από κάτι υγιεινό και έτσι το junk food κερδίζει τη μάχη.

πηγή marieclaire.gr