Ο Ιωαννίδης, ο Τσιτσιπάς και ο Αλιάγας συμμετέχουν στην καμπάνια για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο Ιωαννίδης, ο Τσιτσιπάς και ο Αλιάγας συμμετέχουν στην καμπάνια για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο δημοφιλής σεφ και κριτής του Master Chef Πάνος Ιωαννίδης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις Στέφανος Τσιτσιπάς και ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας συμμετέχουν στην καμπάνια για τη σημασία ανάπτυξης εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό.

 

«Η ανακάλυψη του εμβολίου και της κατάλληλης θεραπείας είναι ο μοναδικός δρόμος για να είμαστε ασφαλείς. Ας λάβουμε όλοι μέρος στη συλλογική προσπάθεια για τη χρηματοδότηση της έρευνας και παραγωγής εμβολίων, διαγνωστικών μέσων και φαρμάκων για όλους. Αυτά είναι τα συστατικά της καλύτερη συνταγής κατά του ιού», λέει ο Πάνος Ιωαννίδης στο βίντεο.

Οι τρεις Έλληνες της καμπάνιας μαζί με πολλούς ακόμη διάσημους καλούν για συνεισφορά στο μαραθώνιο δωρεών για εμβόλιο κατά του COVID-19 που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεθνές οργανισμοί.

Μεταξύ των διάσημων που συμμετέχουν στην καμπάνια με βίντεο είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο, η Miley Cyrus και το ζεύγος Γκέιτς.

H «Παγκόσμια Αντίδραση στον κορωνοϊό» ξεκίνησε 4 Μαΐου και έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 9.8 δις ευρώ σε δωρεές από δωρητές σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει δωρεά ύψους 6.5 δισ. ευρώ από την Ευρώπη. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ανάπτυξη και η καθολική διάθεση διαγνωστικών εξετάσεων, θεραπευτικών αγωγών και εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.