Νίνα Λοτσάρη: "Έχω παραδοθεί στα πάθη μου"

Νίνα Λοτσάρη: "Έχω παραδοθεί στα πάθη μου"

Για το θέμα του έρωτα είπε ότι «ξεκινάει από την ευτυχία και μπορεί να σε καταλήξει στην τρέλα!»

Στο στούντιο του ρ/σ Status Fm 107,7 και την εκπομπή «Soukou Radio Show» που παρουσιάζει ο Κυριάκος Μπογιατζής βρέθηκε η Νίνα Λοτσάρη, στο πλαίσιο της παραμονής της στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση «Red – A Dark Cabaret» στο Θέατρο Αυλαία.

Υποδεχόμενος την Νίνα Λοτσάρη ο Κυριάκος Μπογιατζής τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό άτομο και με τη σειρά της απάντησε «τον ρόλο της θετικής ενέργειας πρέπει να τον έχεις στο κύτταρό σου. Περνάω τις στεναχώριες μου και τα πάνω μου και τα κάτω μου αλλά δεν το αφήνω να με κυριεύσει».

«Με κυνηγάει ένα σύμπλεγμα της ξεχωριστότητας. Θέλω να κάνω ξεχωριστά πράγματα, πράγματα με τα οποία δεν καταπιάνεται εύκολα ο άλλος.» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι είναι αυστηρή με τον εαυτό της.

Αναφορικά με την παράσταση είπε ότι είναι μία έμπνευση του Θεσσαλονικιού σκηνοθέτη, Γρηγόρη Αποστολόπουλου, κάνοντας λόγο για ένα σκηνοθέτη «της ανατροπής» που του αρέσει να «προκαλεί πάρα πολύ με αυτά που κάνει και με αυτά που λέει». «Δέχθηκα λοιπόν την πρόταση από τον Γρηγόρη να κάνω τη Red», στο πλαίσιο ενός μουσικοθεατρικού θεάματος στο οποίο ο κόσμος θα ακούσει τραγούδια αλλά και κείμενα, ιστορίες μιας γυναίκας που της αρέσει το ακραίο στον έρωτα.

Το έργο παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία τα μεσάνυχτα και αναφερόμενη στην επιλογή της ώρας η Νίνα Λοτσάρη έκανε λόγο για «μεταμεσονύκτια ατμόσφαιρα» την οποία συνθέτουν τα λόγια και τα κομμάτια. Στη σκηνή, όπως είπε, θα βρίσκονται τρεις μουσικοί και τα κείμενα της παράστασης αποτελούν μία σύνθεση από Marquis De Sade, Harold Pinter, Charles Bukowski και Oscar Wilde με σκοπό την εξιστόρηση του έρωτα.

Ερωτηθείσα αν είναι η ίδια μία γυναίκα που παραδίδεται στα πάθη της, η Νίνα Λοτσάρη είπε «μου έχει συμβεί» συμπληρώνοντας «αλλά δεν μου συμβαίνει πάντα». Σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνεται κι αυτό, απάντησε «πρέπει να το ‘χεις ζήσει (…) οφείλεις να το βιώσεις κι αυτό». «Θεωρώ ότι όλα πρέπει να τα ζούμε και μετά να επιλέγουμε εμείς πώς θέλουμε να ζούμε τη ζωή μας» τόνισε η ίδια.

«Η εμπειρία πρέπει να σε μαθαίνει και πρέπει να έχεις δικλείδες ασφαλείας ώστε αυτό το πράγμα να μη σε οδηγεί στην αυτοκαταστροφή» υποστήριξε και πρόσθεσε «Αν αποφασίζεις συνέχεια να αυτοκαταστρέφεσαι μέσα από τα πάθη σου , καλώς να το παθαίνεις!».

«Υπέρτατο αγαθό σε αυτή τη ζωή θεωρώ την ασφάλεια. Όταν αισθάνεσαι ότι έχεις ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα είτε είναι συναισθηματική, οικονομική, κοινωνική, θεωρώ ότι όλα τα άλλα μπορείς να τα βιώσεις πολύ πιο όμορφα.» σημείωσε.

Για το θέμα του έρωτα είπε ότι «ξεκινάει από την ευτυχία και μπορεί να σε καταλήξει στην τρέλα!». «Γεννιόμαστε ελεύθεροι, πεθαίνουμε ελεύθεροι» αρκεί όμως «με την ελευθερία μας να μη θίγουμε και να μη προσβάλλουμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας» είπε, μεταξύ άλλων, και δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος του «όλα ή τίποτα». Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε «τα μεγάλα πάθη πρέπει να είναι αμφίδρομα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Soukou Radio Show» αναφέρθηκε και στα μουσικά της ακούσματα λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαι χαμαιλεοντική στη μουσική». Όπως γνωστοποίησε από μικρή ηλικία είχε πολλά ακούσματα κι εκτίμησε ότι αυτό επηρέασε πολύ την καριέρα της. «Ήμουν αγρίμι στο θέμα της μουσικής δεν μπορούσα να είμαι πιστή στην όπερα» δήλωσε.

«Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές σε όλα τα είδη μουσικής» υποστήριξε η Νίνα Λοτσάρη και συνέχισε «προσπαθώ να επιλέγω τις καλές στιγμές από όλα τα είδη της μουσικής».

Τέλος, αποκάλυψε: «Υπήρξε κάτι μαγικό με εμένα, ειδικά όταν ήμουν πιο μικρή, ό,τι σκεφτόμουν, ό,τι φανταζόμουν γινόταν πραγματικότητα!» προσθέτοντας «Έβαζα στα ακουστικά από Whitney Houston μέχρι Μαρία Κάλλας και φανταζόμουν τον εαυτό μου να κάνω perform μπροστά σε πολύ κόσμο».