Η τρύπια ζακέτα γεμάτη λεκέδες που πουλήθηκε για ιλιγγιώδες ποσό (φωτό)

Η τρύπια ζακέτα γεμάτη λεκέδες που πουλήθηκε για ιλιγγιώδες ποσό (φωτό)

Η διάσημη ζακέτα του

Κερτ Κομπέιν, του τραγουδιστή των Nirvana, πουλήθηκε για 334.000 δολάρια, σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

 

Πρόκειται για τη ζακέτα που φορούσε ο Κομπέιν στην ακουστική συναυλία των Nirvana που είχε γίνει για την εκπομπή Unplugged του MTV το 1993. Η συγκεκριμένη εμφάνιση του συγκροτήματος έγινε περίπου 5 μήνες πριν από την αυτοκτονία του Κομπέιν. Είχε βάλει τέλος στη ζωή του στις 5 Απριλίου 1994, σε ηλικία 27 ετών.

Η τιμή που πουλήθηκε η ζακέτα ξεπέρασε τις προσδοκίες του οίκου δημοπρασιών Julien's Auctions, που εκτιμούσε την αξία της μεταξύ 200.000 και 300.000 δολαρίων. Ο πωλητής, Γκάρετ Κλετιάν, την είχε αγοράσει πριν τέσσερα χρόνια πληρώνοντας 137.500 δολάρια.

 Ο Κερτ Κομπέιν με ζακέτα

Η διάσημη ζακέτα του Κερτ Κομπέιν/ Φωτογραφία: Julien's Auctions
340.000 δολάρια για την κιθάρα του Κομπέιν
«Αυτή η ζακέτα αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο οποιουδήποτε ρούχου είχε φορέσει ποτέ ο Κερτ Κομπέιν», δήλωσε ο Ντάρεν Τζούλιεν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών. «Ο Κερτ δημιούργησε την εμφάνιση grunge, δεν φορούσε ιδιαίτερα ρούχα για τις εμφανίσεις του», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε για 340.000 δολάρια και μια κιθάρα Fender Mustang που χρησιμοποιούσε ο αριστερόχειρας Κερτ Κομπέιν στην περιοδεία In Utero των Nirvana.
 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.