Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το βραδινό μπάνιο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το βραδινό μπάνιο

'Καλοκαιράκι βραδινό μπανάκι'' τραγουδούσε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και σίγουρα κάτι παραπάνω θα ήξερε αφού έκανε επιτυχία…

Το ερώτημα φυσικά δεν είναι, με ή χωρίς μαγιό, αλλά τι πρέπει να κάνετε και τι να προσέξετε όταν σας δοθεί η ευκαιρία για βραδινά μακροβούτια.

Οι καυτές βραδιές του καλοκαιριού δεν περνούν εύκολα με δροσερό νερό, παγωτό και κλιματισμό. Όσοι έχετε τη δυνατότητα και εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα μην χάνετε την ευκαιρία για μια βραδινή βουτιά. Το βραδινό μπάνιο διαφέρει κατά πολύ από αυτό της ημέρας. Τη νύχτα το σκηνικό είναι πολύ διαφορετικό και η θάλασσα αρκετά σκοτεινή για να συμπεριφέρεστε όπως τη μέρα.

Αν έχετε βάλει σκοπό να κάνετε βραδινά μπάνια είναι σωστό να επιλέγετε τοποθεσίες όχι τόσο ερημικές ενώ είναι αναγκαίο να υπάρχει φωτισμός είτε από το δρόμο είτε από τα γύρω μαγαζιά. Ιδανικές βραδιές για μπάνιο είναι αυτές που το φεγγάρι είναι φωτεινό κοντά στις μέρες της πανσελήνου. Τουλάχιστον έτσι θα βλέπετε να αφήσετε τα πράγματά σας στην παραλία ενώ θα είναι ορατή και η θάλασσα μέχρι κάποιο σημείο.

Το γνωρίζατε πως το βράδυ η θάλασσα είναι πιο βρόμικη από ότι τη μέρα; Αυτό συμβαίνει επειδή μέσα στη μέρα, από τη θάλασσα έχουν περάσει πλήθη κόσμου που ως ένα σημείο έχουν βρομίσει αρκετά τα νερά της. Αυτός ίσως είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για βραδινό κολύμπι.

Δε χρειάζεται στο βραδινό μπάνιο να δείξετε τις κολυμβητικές σας ικανότητες ούτε να μην παίρνετε ανάσα από τα μακροβούτια. Σκοπός είναι να κολυμπήσετε έτσι ώστε να δροσιστείτε και όχι να απομακρύνεστε με κίνδυνο να χαθείτε ή να κάνετε βουτιές στα σκοτεινά νερά.

Τις νυχτερινές ώρες τα ψάρια και όλος ο ζωικός οργανισμός της θάλασσας πλησιάζει όλο και περισσότερο στην ακτή μιας και δεν υπάρχει ο θόρυβος και η αναστάτωση της ημέρας. Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερο να κολυμπάτε στα ρηχά. Αχινοί, χταπόδια και τσούχτρες μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους χωρίς να το καταλάβετε και το βραδινό σας μπάνιο να έχει δυσάρεστη έκβαση.

Το να κολυμπάτε τη νύχτα εκτός από τα θετικά που έχει όσον αφορά το ειδυλλιακό τοπίο, την παρέα αλλά και το ρομαντισμό της όλης ιστορίας, δεν σας δίνει την δυνατότητα να εκτιμήσετε την απόσταση που κολυμπάτε λόγω της νύχτας. Προσοχή, μπορεί να ξεχαστείτε κολυμπώντας και να απομακρυνθείτε πολύ από το σημείο αναφορά σας.

Αυτό που είναι αυτονόητο αλλά είναι καλό να το αναφέρουμε είναι πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πάρετε μαζί σας μικρά παιδιά εάν έχετε σκοπό να πάτε για βραδινό μπάνιο. Η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη τη μέρα, πόσο μάλλον όταν νυχτώνει.

Για να οργανωθείτε για το βραδινό μπάνιο θα πρέπει να έχετε μαζί σας παραπάνω από μια πετσέτα, νερό ή αναψυκτικά ενώ επιβάλλεται και ένα ελαφρύ σνακ. Οι ψάθες θα ήταν ιδανικές αν θέλετε να απλώσετε τα καλούδια σας δημιουργώντας ένα «μπουφέ» για να τσιμπάτε μετά τις «βουτιές». Όση ζέστη και αν κάνει την ημέρα, τη νύχτα στη θάλασσα θα υπάρχει ένα ελαφρύ αεράκι που σίγουρα θα σας προκαλέσει ρίγος με το που βγείτε και ενώ θα είστε βρεγμένοι. Αν θέλετε να είστε πιο οργανωμένοι ένα λεπτό αντιανεμικό μπουφανάκι θα είναι ό,τι πρέπει.

Τέλος αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο για το βραδινό σας μπάνιο είναι η επιλογή της κατάλληλης παραλίας. Θα πρέπει να έχει άμμο, τόσο έξω στην παραλία όσο και μέσα, ώστε να αποφύγετε να τραυματίσετε τα πέλματά σας σε κάποιο αιχμηρό βραχάκι που δεν έχετε πάρει χαμπάρι.

Το ξέρατε πως το ξενοδοχείο Hilton προσφέρει δωρεάν είσοδο στην πισίνα του κάθε Πέμπτη μεταξύ 21:00 και 1:00 τα ξημερώματα; Αν όχι, δοκιμάστε και αυτή την εναλλακτική για βραδινό κολύμπι (με περισσότερη ασφάλεια) στις όμορφες πισίνες της Αττικής.

Tips: Καλό θα ήταν, αν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου, να κάνετε μια βόλτα και να δείτε την παραλία που έχετε σκοπό να κάνετε βραδινό μπάνιο με το φως της ημέρας. Έτσι θα έχετε μια εικόνα του χώρου ακόμα και αν πάτε τη νύχτα.

Επίσης αν επιλέξετε να πάτε για βραδινό μπάνιο αποφύγετε να πάτε μόνοι σας, η παρέα είναι απαραίτητη και για λόγους ασφαλείας.

Όσο τρομακτική εμπειρία και αν ακούγεται το βραδινό μπάνιο, όσοι το έχουν δοκιμάσει αναφέρουν πως είναι μια εμπειρία που θα σας δώσει πραγματικά μαθήματα ζωής. Μάλιστα τακτικοί βραδινοί κολυμβητές αναφέρουν πως το βραδινό μπάνιο αποτελείται από 4 στάδια. Αρχικά θα νιώσετε φόβο, στη συνέχεια ο φόβος γίνεται επιβίωση, μετά νιώθετε την κάθαρση και αφού βγείτε από το μπάνιο έρχεται η φώτιση. Πλέον, έχετε νικήσει μια μικρή μάχη και μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο εύκολα το καθετί που θα σας φέρει η ζωή.

Πηγή: spirossoulis.com