Να γιατί τα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι!

Να γιατί τα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί σε πολλά ξενοδοχεία υπάρχει πάντα ένα μικρό σοκολατάκι στο μαξιλάρι; Κι όμως μια ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό…

Κάποια στιγμή στις αρχές του 1950, ο ηθοποιός Κάρι Γκραντ βρέθηκε στο πολυτελές Mayfair Hotel στο κέντρο του Σεντ Λούις. Μία από τις πολλές φορές που έμενε εκεί. Συνεχώς διάλεγε τη σουίτα του τελευταίου ορόφου. Και πάντα συναντούσε εκεί μια συγκεκριμένη γυναίκα… Μία από αυτές τις φορές η γυναίκα που συναντούσε ο Γκραντ είχε φθάσει πριν από εκείνον στη σουίτα. Και ο ηθοποιός είχε φροντίσει σε συνεννόηση με το ξενοδοχείο να της αφήσει σοκολατένια ίχνη. Στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, απέναντι από το κρεβάτι, και φυσικά πάνω στο μαξιλάρι.

Ο διευθυντής του Mayfair έμαθε για το τέχνασμα της σοκολάτας του Γκραντ Πιθανότατα επειδή ο ηθοποιός είχε αναθέσει -κρυφά- σε κάποιον υπάλληλο του ξενοδοχείου να αγοράσει και να τοποθετήσει στο δωμάτιο τα σοκολατάκια. Η ιδέα του άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισε να βάζει στα μαξιλάρια των κρεβατιών όλων των δωματίων ένα σοκολατάκι, πουλώντας το μάλιστα σαν μια από τις πολλές, βασικές ανέσεις του ξενοδοχείου.

Επίσης, η ιδέα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, που το ξενοδοχείο προς τιμήν του ηθοποιού, ονόμασε τη σουίτα του «Cary Grant» και το εστιατόριό του «Robie» από τον John Robie, που ήταν ο χαρακτήρας του Κάρι Γκραντ στην ταινία «To Catch a Thief».

Η φήμη για το σοκολατάκι διαδόθηκε και πολλά ξενοδοχεία υιοθέτησαν την πρακτική, αν και η Mayfair τη διέκοψε μετά από λίγα χρόνια. Πρόσφατα, όμως, όταν το ξενοδοχείο πωλήθηκε και άλλαξε διεύθυνση αλλά και όνομα (πλέον Magnolia Hotel St. Louis), η παράδοση με το σοκολατάκι επανήλθε!

usay.gr