Κρυώσατε; Κάντε έρωτα! Οι τέσσερις τρόποι που το σεξ καταπολεμά το κρυολόγημα

Κρυώσατε; Κάντε έρωτα! Οι τέσσερις τρόποι που το σεξ καταπολεμά το κρυολόγημα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο της

Πενσυλβάνια, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά σημαντικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το σεξ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α (IgA), η οποία προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από διάφορα νοσήματα. Αυτός όμως είναι ένας από τους τέσσερις τρόπους με τους οποίους η σεξουαλική δραστηριότητα βρέθηκε να ανακουφίζει το κοινό κρυολόγημα. Οι υπόλοιποι είναι:

 
 
Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

• Η αίσθηση του αγγίγματος που προσφέρουν οι στιγμές οικειότητας με τον/τη σύντροφο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συναισθηματική ευεξία και να ανακουφίσει τον ασθενή από τον πόνο και το αίσθημα κακουχίας.

• Η ορμόνη ωκυτοκίνη που εκκρίνεται με τον οργασμό, πέρα από τις άλλες δράσεις της, επιφέρει χαλάρωση και υπνηλία διασφαλίζοντας έτσι έναν βαθύ ύπνο.

• Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Cephalalgia», οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να ανακουφίσουν ακόμα και από τον έντονο πόνο της ημικρανίας. Εάν λοιπόν η ρινική συμφόρηση προκαλεί πονοκέφαλο, η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να δώσει τη λύση.

Πηγή: zougla.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.