Βότκα που φτιάχνεται από... τουλίπες (ΦΩΤΟ)

Βότκα που φτιάχνεται από... τουλίπες (ΦΩΤΟ)

Τουλίπα και νερό για μια βότκα υψηλής ποιότητας

 

Οι τουλίπες ή τα λουλούδια γενικά δεν κατέχουν ιδιαίτερη θέση στην ιστορία των οινοπνευματωδών, αλλά ένα μικρό αποστακτήριο στην Ολλανδία ισχυρίζεται ότι έχει τελειοποιήσει μια διαδικασία, που του επιτρέπει να δημιουργήσει μια βότκα υψηλής ποιότητας από μόνο δύο συστατικά – την τουλίπα και το νερό.

Η ολλανδική Tulip Vodka είναι δημιούργημα του 34χρονου Joris Putman, ενός σκηνοθέτη που έγινε επιχειρηματίας. Πριν από τέσσερα χρόνια, αποφάσισε ότι επρόκειτο να εφεύρει κάτι διαφορετικό και παρόλο που δεν ήξερε ακριβώς τι θα ήταν αυτό, ήταν βέβαιος ότι θα περιελάμβανε το εθνικό σύμβολο της χώρας του, την τουλίπα.

Σήμερα, μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, αμέτρητα πειράματα και προσπαθώντας να πείσει τους άλλους ότι αυτή η ιδέα αξίζει, η ολλανδική Tulip Vodka είναι έχει κερδίσει επάξια μια θέση σε βραβευμένα με αστέρι Μισελίν εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη.

Perierga.gr - Βότκα που φτιάχνεται από τουλίπες!

Ωστόσο, η παρασκευή βότκας από τουλίπες και νερό μια δύσκολη διαδικασία. Ο Joris ισχυρίζεται ότι πέρασε δύο χρόνια τελειοποιώντας τη διαδικασία, κρατώντας τα πάντα μυστικά από τους φίλους και την οικογένειά του. «Η τουλίπα είναι ένα ιδιαίτερο φυτό που κάνει τη διαδικασία αποστάξεως δύσκολη» είπε ο νέος επιχειρηματίας. «Αρχικά η γεύση της ήταν περίεργη αλλά με τις δοκιμές μακροχρόνιας απόσταξης ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για να είναι έτοιμο ένα μπουκάλι βότκας από τουλίπες χρειάζεται περίπου 3 μήνες. Στο συγκεκριμένο αποστακτήριο δημιουργούνται δυο διαφορετικές βότκες: η «Pure», που φτιάχνεται από 350 τουλίπες και νερό και πωλείται 295€ και η «Premium», που παρασκευάζεται από 40 τουλίπες, νερό και αλκοόλη αποσταγμένη από σιτηρά και πωλείται 48€.

perierga.gr 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.