5 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο αστικό για να για να «ακονίσεις» το μυαλό σου

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο αστικό για να για να «ακονίσεις» το μυαλό σου

Περνάς ατελείωτες ώρες μέσα στο αστικό;

 

Τότε ήρθε η ώρα να πάρεις κάποιες ιδέες για το τι θα μπορούσες να κάνεις για να... ‘’ακονίσεις’’ το μυαλό σου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την νευροεπιστήμονα Liron Jacobson, όμως, η μετακίνησή μας είναι η τέλεια ευκαιρία για να γυμνάσουμε το μυαλό μας. Με λίγα λόγια, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ώθηση στην δύναμη του εγκεφάλου μας.

Διαβάστε τους 5 τρόπους που προτείνει το bovary.gr:

Κράτα ημερολόγιο

Όσο βρίσκεσαι στα ΜΜΜ, δοκίμασε να κρατήσεις ημερολόγιο για την μέρα σου. Γράψε για τα αρνητικά, τι πήγε καλά και τις «μικρές στιγμές». Οι σημειώσεις σε κάνουν να δίνεις προσοχή, να χρησιμοποιείς τη μνήμη σου και τη γλώσσα με δημιουργικό τρόπο. Αυτές είναι και οι 3 κύριες δεξιότητες που χρησιμοποιούμε στη δουλειά μας καθημερινά. Το να προκαλείς τον εγκέφαλό σου, σε κάνει να κάνεις τα πράγματα καλύτερα.

Μάθε κάτι καινούριο

Γιατί να μην χρησιμοποιείς την «νεκρή ώρα» της μετακίνησής σου για να μάθεις κάτι καινούριο; Μια ξένη γλώσσα, μια δεξιότητα, κάτι που πάντα ήθελες και δεν είχες τον χρόνο. Έτσι, δυναμώνεις τα νευρολογικά μονοπάτια του εγκεφάλου σου και σε βοηθά να μάθεις πιο εύκολα. 

Κάνε ένα στοχαστικό ταξίδι

Μπορείς να κάνεις διαλογισμό χωρίς να είσαι σε ένα ήσυχο δωμάτιο. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο παρόν. Κάνε το ταξίδι από και προς την δουλειά, διαφορετικό κάθε μέρα. Παρατήρησε τις λεπτομέρειες γύρω σου. Οι ασκήσεις διαλογισμού μειώνουν το στρες και το άγχος, ενώ σε χαλαρώνουν κατά την διάρκεια της μετακίνησής σου.

Ξεκίνα ένα χαλαρωτικό χόμπυ

Το να εξασκείσαι σε ένα χόμπυ που σε ηρεμεί όπως το πλέξιμο, είναι κάτι που γίνεται πολύ δημοφιλές. Εκτός από το αποτέλεσμα της δημιουργίας, η ρυθμική, επαναλαμβανόμενη φύση του πλεξίματος, σου επιτρέπει να αποσυνδεθείς από το μυαλό και να χρησιμοποιείς την μνήμη των μυών σου. Είναι χαλαρωτικό όσο και ο διαλογισμός, που σε ανακουφίζει από το άγχος και το στρες της δουλειάς.

Προκάλεσε τον εγκέφαλο με παιχνίδια

Μιας και όλοι χρησιμοποιούμε τα smartphones για τα social media,κάντο για κάτι διαφορετικό και πιο παραγωγικό. Εφαρμογές που εκπαιδεύουν τον εγκέφαλό μας είναι πολύ χρήσιμες, καθώς ο εγκέφαλος είναι ένας μυς και ανταποκρίνεται σε ό,τι κάνεις με αυτόν. Μαθηματικές πράξεις, παζλ, σταυρόλεξα κτλ που χρησιμοποιούν την χωρική μνήμη, γυμνάζουν τον εγκέφαλό μας. 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.