10 πράγματα που θα συμβούν αν σταματήσεις το sex

10 πράγματα που θα συμβούν αν σταματήσεις το sex

Το sex μας κάνει καλό και αυτό είναι ευρέως γνωστό. Έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία αλλά και για το σώμα. Από την προαγωγή του

καλύτερου ύπνου έως τη δημιουργία ενός ισχυρότερου ανοσοποιητικού συστήματος και από την γνωστή μας καύση θερμίδων και την τόνωση της διάθεσής μας έως την ανακούφιση από το άγχος και το άγχος. Για να μην αναφέρουμε, τη διασκέδαση (τις περισσότερες φορές) και το αίσθημα ευχαρίστησης που μας αφήνει.

Ποιο ειναι το πρόβλημα;

Γιατί θα ήθελε κάποιος να σταματήσει το σεξ;

Φυσικά, αυτό σημαίνει επίσης ότι η μη σεξουαλική επαφή μπορεί να προκαλέσει κάποιες αρνητικές αλλαγές τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Κάποιος μπορεί να θέλει να σταματήσει τις επαφές είτε για ψυχολογικούς λόγους, είτε γιατί περνάει μια δύσκολη περίοδο, είτε απλά από επιλογή.


Τι συμβαίνει όταν σταματήσεις να κάνεις σεξ;

1. Τα επίπεδα άγχους αυξάνονται

Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη. Κατά τη σεξουαλική επαφή απελευθερώνονται όλα αυτά τα καλά πράγματα που σε κάνουν να νοιώθεις χαρούμενος, ευδιάθετος και χαλαρός. Χάρη στην απελευθέρωση των ενδορφινών και της οξυκοντίνης.

Οι βιοχημικές ουσίες της ακετυλοχολίνης και των ενδορφινών αλλιώς της ντοπαμίνης, έχουν παρόμοια χημική δομή με τη μορφίνη, η οποία πιθανότατα μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο καλά. Στην πραγματικότητα, η παραγωγή ενδορφίνης μπορεί να αυξηθεί κατά 200% από την αρχή μέχρι το τέλος της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Βοηθούν επίσης στην μείωση του άγχους και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Η οξυτοκίνη είναι μια ορμόνη και ένας νευροδιαβιβαστής που εμπλέκεται στον τοκετό, το φύλο κλπ. Είναι επίσης συνδεδεμένος με την ενσυναίσθηση, την εμπιστοσύνη, τη σεξουαλική δραστηριότητα και την οικοδόμηση σχέσεων.

Μερικές φορές αναφέρεται ως «ορμόνη αγάπης», ή «αγάπη ναρκωτικό» επειδή τα επίπεδα της ωκυτοκίνης αυξάνονται κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς και του οργασμού. Επομένως, η έλλειψη αυτών των χημικών ουσιών θα οδηγήσει σε αύξηση του στρες.


2. Το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εξασθενήσει

Η έλλειψη sex μπορεί να σε κάνει να γίνεις πιο ευάλωτος στην ασθένεια. Θες να αποφύγεις οποιαδήποτε αρρώστια; Κάνε περισσότερο sex!

Μπορεί να γίνεις πιο επιρρεπής σε ασθένειες και λοιμώξεις που το ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσε διαφορετικά να αντιμετωπίσει.
3. Ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη αυξάνεται

Για τους άνδρες – αυτό δεν είναι αστείο. Η σεξουαλική επαφή για τους άνδρες συμβάλλει στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Πως και έτσι;

Λοιπόν, μελέτες έχουν δείξει ότι κάθε φορά που ένα αρσενικό δεν κάνει σεξ ή εκσπερματώνει συχνά, τα φλεγμονώδη κύτταρα μπορούν να συγκεντρωθούν στα σπερματοδόχα κυστίδια δίπλα στον αδένα του προστάτη, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο.

4. Δεν θα φτιάχνεσαι τόσο εύκολα

Ξέρεις τι λένε «αν δεν το χρησιμοποιείς, το ξεχνάς» αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες εδώ. Τα σεξουαλικά όργανα είναι μύες και όταν δεν χρησιμοποιούνται, δεν γίνονται πιο υγιεί.

Κάνοντας συχνά σεξ είναι βασικά ένας τρόπος εκγύμνασης των σεξουαλικών οργάνων και η μετάβαση θα γίνει δύσκολα αν σταματήσεις ξανά το σεξ, θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να επανέλθουν.

Έτσι, για τις κυρίες, η έλλειψη σεξ οδηγεί σε έλλειψη λίπανσης. Και στους άνδρες, η έλλειψη σεξ μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη στύσης. Και τον καρκίνο.

5. Η λίμπιντο μειώνεται

Θα χάσεις την επιθυμία να κάνεις σεξ. Όχι μόνο τα όργανά σου θα κάνουν περισσότερο για να λειτουργούν σωστά, αλλά μόλις σταματήσεις να κάνεις σεξ για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σώμα θα σταματήσει στην πραγματικότητα να το λαχταρά.


6. Η νοημοσύνη σου κινδυνεύει

Το σεξ σε κάνει πιο έξυπνο; Ναι!

Νέα έρευνα λέει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ενισχύει την ανάπτυξη των νευρώνων στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου που μπορούν να σε κάνουν πιο έξυπνο.

7. Ο κίνδυνος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μειώνεται

Αυτό είναι καλό, προφανώς. Οι γυναίκες που σταματούν να έχουν σεξουαλική επαφή και οι άνδρες θα μειώσουν τις πιθανότητες να νοσήσουν από οποιαδήποτε ασθένεια που σχετίζεται με το sex, η οποία συμβαίνει συνήθως εντός 24 ωρών από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

8. Η αυτοπεποίθηση σου μειώνεται

Μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι λιγότερο ελκυστικός. Το sex είναι μια φυσική ενδορφίνη που απελευθερώνει ένα ενισχυτικό εγώ. Ως ανθρώπινα όντα, χρειαζόμαστε φυσική επαφή και φυσική σύνδεση, τόσο που το σεξ έχει να προσφέρει.


9. Οι πιθανότητες της στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνονται

Εάν οι άνδρες δεν κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

Στο κάτω κάτω, το πέος είναι ένας μυς. Αν δεν το χρησιμοποιείς, μπορεί να χάσες κυριολεκτικά τη δυνατότητα χρήσης του.

Οι γυναίκες – χωρίς τακτικό σεξ μπορούν να πάθουν εξασθένηση των κολπικών τοίχων. Τα κολπικά τοιχώματα θα λεπτύνουν και θα αποδυναμωθούν μέχρι το σημείο να σκιστεί όταν μπαίνουν στην εμμηνόπαυση, καθιστώντας το σεξ πολύ οδυνηρό κάθε φορά που αποφασίζετε να επιστρέψετε στο άθλημα.

10. Μπορεί να πάρεις βάρος

Το sex είναι μια δραστηριότητα καύσης θερμίδων. Έτσι, αν πας από το συχνό και τακτικό sex στο καθόλου σίγουρα θα παρατηρήσεις κάποια αύξηση βάρους. Ίσως να μην συνειδητοποιείς πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις κατά τη διάρκειά του, αλλά σίγουρα θα το παρατηρήσεις μόλις το σταματήσεις.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.