Έλενα Ράπτη: Το ταξίδι αστραπή στην Αθήνα και η «γιορτή» που ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη (φωτό - βίντεο)

Έλενα Ράπτη: Το ταξίδι αστραπή στην Αθήνα και η «γιορτή» που ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη (φωτό - βίντεο)

Στην Αθήνα ταξίδεψε η Έλενα Ράπτη για ένα ιδιαίτερο λόγο. Ήταν μία από τις ομιλήτριες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή με τίτλο “Τι θα κάνω με εσένα μάνα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάρυθμος. Είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που προσπαθούν να γνωρίσουν καλύτερα και να καταλάβουν τις μητέρες τους. Η Θεσσαλονικιά βουλευτής έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στη Στοά του Βιβλίου. Λίγες μόλις ημέρες πριν από τη δική της μεγάλη στιγμή στη συμπρωτευούουσα.

 

Η όμορφη πολιτικός την ερχόμενη Κυριακή θα παρουσιάσει τη δεύτερη ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα», στην αίθουσα Ολύμπιον, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ως συντονίστρια της καμπάνιας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Έλενα Ράπτη θα υποδεχτεί εκπροσώπους του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου για να τους μιλήσει για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έχει αφιερώσει τον χρόνο και την ενέργειά της σε αυτό το έργο και έχει καταφέρει να κάνει το μήνυμα της καμπάνιας να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται. Αυτός είναι και ο στόχος της νέας ταινίας κινουμένων σχεδίων στην οποία συμμετέχουν και πολλά αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Είναι μια παραγωγή της DVS Design με σενάριο, στίχους και μουσική του Λούκα Γιώρκα. Αφηγητής είναι ο Νίκος Αλιάγας. Τη φωνή τους στους ήρωες δίνουν η Μαρία Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και η Ραφαηλία Χρυσοστομίδου.Τραγουδούν η Μιρέλα Πάχου και η Μαρία Δεληκωνσταντίνου. Την απόδοση στη νοηματική κάνει η Σοφία Ρομπόλη.

 

 

Πολλές φορές αυτό που χρειάζεται για να είμαστε ασφαλείς και χαρούμενοι είναι να γνωρίζουμε απλούς κανόνες. Αυτό είναι κάτι που έχει διδαχθεί ο Βίκτωρας από τη Νίκη και θα τον προστατεύσει στην περιπέτειά του. Όσο κι αν προσπαθήσει ένα μεγαλύτερο αγόρι να τον βλάψει, εκείνος θα προστατεύσει τον εαυτό του, γιατί γνωρίζει τον κανόνα του εσώρουχου. Απολαύστε την ιστορία του Βίκτωρα που έρχεται να διδάξει με έναν ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό τρόπο σε όλα τα παιδιά ότι το σώμα τους, τους ανήκει. Μαθαίνει σε αγόρια και κορίτσια πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί ένα παιδί ν’ αποφύγει μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλειά του.

Η δεύτερη ιστορία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα», υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και μετά από προτροπή του να δημιουργηθεί μια ιστορία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή ένα αγόρι του δημοτικού, το οποίο θα δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα μεγαλύτερο 16χρονο αγόρι.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.