Ο Κώστας Βουτσάς ζήτησε συγνώμη από την Ρεπούση

Ο Κώστας Βουτσάς ζήτησε συγνώμη από την Ρεπούση

Με γραπτή δήλωση του προς τα Μέσα ο Κώστας Βουτσάς ζητά συγγνώμη από την πρώην βουλευτή Μαρία Ρεπούση. Αφορμή για τη δήλωση του δημοφιλούς ηθοποιού είχαν σταθεί τα όσα

είχε πει ο ίδιος εναντίον της καθηγήτριας το καλοκαίρι του 2017.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε μετά τα σχόλια του Κώστα Βουτσά προς την πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, τον περασμένο Αύγουστο. Ο ηθοποιός είχε σχολιάσει τις δηλώσεις της Ρεπούση περί «συνωστισμού στην αποβάθρα της Σμύρνης».

«Όλοι έχουμε ρίζες και προπαντώς εσείς οι Πόντιοι. Ταλαιπωρία που τραβήξατε. Και δεν είναι συνωστισμός που είπε μια κυρία. Τι κυρία; Μια μα…μενη, συγγνώμη για το μια. Τι συνωστισμός μωρή; 350.000 συνωστιστήκαν και σφαχτήκαν μεταξύ τους»; Είχε πει χαρακτηριστικάο ηθοποιός. Η πρώην βουλευτής είχε καταθέσει στη συνέχεια αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας της.

Ο αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κυρία Μαρία Ρεπούση για τον τρόπο με τον οποίο μίλησα για εκείνη σε δηλώσεις μου πέρσι το καλοκαίρι.

Δεν γνώριζα την ιδιότητά της -καθηγήτρια Iστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- και το σημαντικό συγγραφικό της έργο. Δηλώνω, επίσης, ότι όπως πολλοί Έλληνες, δεν είχα ιδία αντίληψη για το τί ακριβώς έγραφε στο επίμαχο βιβλίο της για την καταστροφή της Σμύρνης.

Παραπλανήθηκα από τα δημοσιεύματα και σε κάθε περίπτωση δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Τέλος, όσα δήλωσα περί οικονομικών ή άλλων συμφερόντων της δεν στηρίζονταν σε γεγονός ή σε γνώση μου επί γεγονότος. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη για το σύνολο των δηλώσεών μου.

Κώστας Βουτσάς
Ηθοποιός».

 

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.