Ο πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας» απαντά στον Κωστόπουλο: Η ελίτ της γκλαμουριάς φωνασκεί επί μακρόν

Ο πρόεδρος της «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας» απαντά στον Κωστόπουλο: Η ελίτ της γκλαμουριάς φωνασκεί επί μακρόν

Η δήλωση του Πέτρου Κωστόπουλου, «Νομίζω ότι μόνο καλό έκανα με τα περιοδικά μου… ξεβλάχεψα την Ελλάδα» προκάλεσε σάλο στα social media και αμέσως έγινε πρώτο trend στο Twitter, ξεσηκώνοντας το Πανελλήνιο.

 

Ο Πρόεδρος «Συντροφιάς Βλάχων Αθήνας» παραχώρησε συνέντευξη σε έντυπο μέσο, με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο για τους μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα, σχολιάζοντας και τις δηλώσεις του πρώην εκδότη.

Ο Αποστόλης Καψάλης είναι γνωστός εργατολόγος, ερευνητής στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και διδάκτορας Κοινωνικής Πολιτικής στο Πάντειο. Η συνέντευξη ξεκινά: «Εσάς, σας ξεβλάχεψε ο Πέτρος Κωστόπουλος;», με τον κύριο Καψάλη να απαντά: «Ευτυχώς, όχι!». Καυστικός στο λόγο του, υπογραμμίζει ότι δεν το ξαφνιάζει η απαξιωτική χρήση του όρου «βλάχος», γιατί η Ελίτ γκλαμουριάς διακρίνεται και φωνασκεί επί μακρόν στο στίβο του life style των πούρων και των μπουζουκιών. Αυτές οι αντιλήψεις μας έφεραν στην αξιακή πτώχευση που προηγήθηκε ασφαλώς, της οικονομικής, λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Στοιχεία πολιτισμού είναι και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Κοντά στα 40 πλέον, δεν είχα χρόνο να διαβάζω τα ιλουστρασιόν περιοδικά του κυρίου Κωστόπουλου, διάβαζα Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπολογία, και Νομικά. Ο κύριος Κωστόπουλος υπηρέτησε το σύστημα της αρπαχτής, και της παραβατικότητας, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους».

«Εμείς οι Βλάχοι ακούμε κλαρίνα, παραθερίζουμε στα ψηλά βουνά, και εάν ζητήσετε θαλασσινά για μεζέ στο τσίπουρο θα σας φέρουν χοντρό αλάτι».

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.