Ο έρωτας δεν περνάει από το στομάχι αλλά από τη... μύτη- Τι λένε οι ειδικοί

Ο έρωτας δεν περνάει από το στομάχι αλλά από τη... μύτη- Τι λένε οι ειδικοί

Η μυρωδιά παίζει καταλυτικό ρόλο στη φάση της επιλογής συντρόφου και στη διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Την πρώτη φορά στο σεξ, σημασία έχει η μυρωδιά του άλλου κι όχι η εμφάνισή του. Γι' αυτό και, αν θέλετε να αποπλανήσετε αυτόν που σας ενδιαφέρει, μην δώσετε μία περιουσία για να φτιάξετε το μαλλί ή για να αγοράσετε μαύρα δαντελένια εσώρουχα γιατί ο έρωτας περνάει πολύ απλά από τη... μύτη.

Οι μυρωδιές αναζωπυρώνουν την επιθυμία για σεξ, σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα "Bild".Η μυρωδιά παίζει καταλυτικό ρόλο στη φάση της επιλογής συντρόφου.Με όσους έχουμε καταλήξει στο κρεβάτι, η μυρωδιά ήταν το κριτήριο.Πρώτον, οι φερομόνες είναι αυτές που μας κατευθύνουν σε ότι αφορά την επιλογή συντρόφου.

Πρόκειται για χημικές ουσίες, αόρατες δια γυμνού οφθαλμού, που εντοπίζονται στο δέρμα και στις τρίχες. Επίσης, συγκεντρώνονται στον ιδρώτα και τα ούρα. Τα κυριότερα σημεία του σώματος που εκκρίνουν φερομόνες είναι το πρόσωπο, οι μασχάλες και τα γεννητικά όργανα, εξηγούν οι ειδικοί. Όσο πιο πολύ ταιριάζει η μυρωδιά των συντρόφων, τόσο ισχυρότερη είναι η σεξουαλική έλξη, αυτό που λέμε "χημεία".

Αλλά δεν είναι μόνο το σώμα που αποπνέει αισθησιακό άρωμα.Μπορείτε να ενισχύσετε το ερωτικό φίλτρο με αρώματα ή κρέμες που μυρίζουν βανίλια (η οποία εμπεριέχει ενεργά συστατικά τα οποία είναι παρόμοια με τις φερομόνες), γιασεμί ή άλλα διεγερτικά αρώματα, όπως ο μόσχος, το σανδαλόξυλο και ο βασιλικός.

Ιδιαίτερο αισθησιασμό δημιουργεί επίσης το άρωμα πορτοκαλιού.Με το σωστό άρωμα, οι εντάσεις διαλύονται και αντικαθίστανται από τρυφερότητα και ρομαντισμό. Και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι και κάποιοι αρέσκονται στις μυρωδιές της κουζίνας, για όσες κυρίες είναι εξοικειωμένες με το μαγείρεμα, μία είναι η λύση για να του ανοίξετε την όρεξη.

Φτιάξτε κολοκυθόπιτα με κανέλα και άρωμα εσπεριδοειδών και απολαύστε το γεύμα σας...πού αλλού; Στο κρεβάτι!

protothema.gr