Νομπελίστες και διάσημοι ηθοποιοί απευθύνουν έκκληση για τα εμβόλια του κορωνοϊού

Νομπελίστες και διάσημοι ηθοποιοί απευθύνουν έκκληση για τα εμβόλια του κορωνοϊού

Διάσημοι ηθοποιοί όπως οι George Clooney και Sharon Stone μαζί με κατόχους Νόμπελ απευθύνουν έκκληση ώστε τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό να είναι διαθέσιμα σε όλους.

 

Αναλυτικότερα, ο τιμηθείς με Νόμπελ Ειρήνης Ντέσμοντ Τούτου, οι ηθοποιοί George Clooney και Sharon Stone, αλλά και ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι μεταξύ των 100 και πλέον προσωπικοτήτων που υπέγραψαν γραπτή έκκληση ώστε τα εμβόλια για την COVID-19 να κηρυχθούν παγκόσμιο κοινό αγαθό και να είναι ευρέως διαθέσιμα.

Της όλης πρωτοβουλίας ηγείται ο ιδρυτής του κινήματος μικροπιστώσεων Μοχάμεντ Γιούνους, επίσης κάτοχος Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος μίλησε για το ότι ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες ισχυρίζονται πως τα εμβόλια θα δοθούν πρώτα στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. «Τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο; Είναι σαν ο υπόλοιπος κόσμος να έχει ξεχαστεί», επισήμανε ο ιδρυτής του Yunus Centre, που δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία και πλέον για να πολεμήσει τη φτώχεια. «Πρόκειται για ένα εμβόλιο που θα χρειάζονται 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Τι θα συμβεί με τους φτωχούς ανθρώπους; Τι θα συμβεί με τις φτωχές χώρες που δεν θα μπορούν να καταβάλουν το τίμημα, που χρεώνουν στις πλούσιες χώρες;», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Γιούνους.