Ο Τραμπ το επιβεβαίωσε: «Ο αρχηγός του ISIS είναι νεκρός, πέθανε σαν το σκυλί»

Ο Τραμπ το επιβεβαίωσε: «Ο αρχηγός του ISIS είναι νεκρός, πέθανε σαν το σκυλί»

Πολύ σημαντική ανακοίνωση για την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με στόχο το αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους,

Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε. 

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «χθες το βράδυ οι Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησαν τον νούμερο ένα τρομοκράτη του πλανήτη στη δικαιοσύνη. Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε». 

Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το «γιλέκο» του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά, δήλωσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

«Ήταν ο δημιουργός και αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους. Της πιο αδίστακτης και βίαιης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο», συμπλήρωσε. 

Ο ίδιος ευχαρίστησε την Τουρκία, την Συρία και την Ρωσία για τη βοήθειά τους στην επιχείρηση. 

Σύμφωνα με τον Τραμπ ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους «πέθανε αφού βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο σε ένα τούνελ».

«Πέθανε κλαίγοντας» είπε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι αφενός κανείς Αμερικανός δεν τραυματίστηκε και αφετέρου ότι στο σπίτι που εντοπίστηκε ήταν 11 παιδιά που εκκενώθηκαν χωρίς να τραυματιστούν.

«Όσοι απέμειναν ήταν ο Μπαγκντάντι στο τούνελ με 3 παιδιά που οδηγήθηκαν σε σίγουρο θάνατο. Όταν έφτασαν στο τέλος του τούνελ ο Μπαγκντάντι πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε και σκότωσε τα τρία παιδιά» είπε ο Τραμπ.

Μιλώντας σε πολύ υψηλούς τόνους ο Τραμπ είπε ακόμα ότι «ο εγκληματίας πέρασε τις τελευταίες του στιγμές σε πανικό τρομοκρατημένος από την παρουσιά των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ».

«Το κορμί του διαμελίστηκε αλλά τα τεστ έδωσαν παντελή επιβεβαίωση» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Ήταν άρρωστος και τώρα αποτελεί παρελθόν. Πέθανε σαν δειλός τρέχοντας να κρυφτεί. Πρέπει να το πούμε ότι πέθανε σαν σκυλί σαν δειλός και αυτό να το ξερουν οι ακολουθοί του ότι δεν πέθανε σαν ήρωας αλλά κλαίγοντας παίρνοντας μαζί του στον θάνατο τρια παιδιά» είπε ο Τραμπ.

Όπως είπε η επιχείρηση έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια Ρωσίας, Τουρκίας, Συρίας και Ιράκ ενώ ευχαρίστησε και τους Κούρδους της Συρίας «για την στήριξη που μας έδωσαν» κάνοντας λόγο για μια πολύ επικίνδυνη αποστολή.

«Οι Τούρκοι γνώριζαν ότι ερχόμασταν γιατί πετούσαν πολύ χαμηλά και γρήγορα τα οχτώ ελικόπτερα που συμμετείχαν στην επιχείρηση» ενώ για τους Ρώσους είπε ότι ήταν θαυμάσιοι τονίζοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος το μισούσαν αρκετοί σε όλο τον κόσμο.

πηγή newpost.gr