Σκέτο ''Μακεδονία'' γράφουν τα μπλουζάκια της Εθνικής βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Σκέτο ''Μακεδονία'' γράφουν τα μπλουζάκια της Εθνικής βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ακόμη δείγμα γραφής των προθέσεων των Βορείων γειτόνων μας ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών,

αποκαλύφθηκε με αφορμή τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών των Σκοπίων στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (13-29 Σεπτεμβρίου).

Οι Σκοπιανοί συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ και η Ομοσπονδίας τους προσπαθεί να προμοτάρει όσο πιο πολύ το γεγονός, ετοιμάζοντας ένα βίντεο με τις πρώτες εικόνες από την προετοιμασία της ομάδας.

Μόνο που στο συγκεκριμένο βίντεο οι αθλητές της ομάδας εμφανίζονται με τα προπονητικά τους μπλουζάκια τα οποία αναγράφουν «Volleyball Team Macedonia».Ο γεωγραφικός προσδιορισμός North δεν υπάρχει πουθενά και το συγκεκριμένο βίντεο έχει ήδη δημοσιευτεί από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (www.cev.lu) όπου ο τίτλος του κειμένου είναι «Macedonia players ‘living the EuroVolley dream’». Κι εδώ πουθενά ο γεωγραφικός πρσδιορισμός (που εμφανίζεται τουλάχιστον στην αρχή του κειμένου όπως μπορείτε να δείτε στη φωτό που ακολουθεί).

CEV_Lu

 

Κι αν οι γείτονες μας προφανώς για το βίντεο θα χρησιμοποιήσουν τη δικαιολογία των προπονητικών εμφανίσεων (που δεν στέκει από τη στιγμή που έχει γίνει αναπαραγωγή διεθνώς), υπάρχει κι άλλη πρόκληση που έχει να κάνει με την επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας Βόλεϊ των Σκοπίων στο facebook.

Γιατί κι εκεί εμφανίζεται ως η επίσημη σελίδα της 'Ομοσπονδίας Βόλεϊ της Μακεδονίας' (Одбојкарска федерација на Македонија).

Fac_skopjieΠροφανώς λοιπόν και θα πρέπει να υπάρξουν διαμαρτυρίες και συστάσεις, αλλά παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει και έλεγχος της παρουσίας των Σκοπιανών στον όμιλο της Σλοβενίας (μαζί με τους διοργανωτές και τις Ρωσία, Λευκορωσία, Φινλανδία, Τουρκία).

πηγή protothema.gr