Τρία χρόνια από τον σοβαρό τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ

Τρία χρόνια από τον σοβαρό τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ

Ο θρύλος της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις και συγκεκριμένα στο θέρετρο του Μεριμπέλ, στις 29 Δεκεμβρίου 2013.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε σοβαρά το κεφάλι του σε μια πέτρα που ήταν καλυμμένη από χιόνι, σε σημείο εκτός πίστας.

Από τότε ο Σουμάχερ δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του! Ο Γερμανός επτά φορές πρωταθλητής υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα.

Όταν σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, μεταφέρθηκε στο κέντρο αποκατάστασης CHUV της Λωζάννης, εκεί όπου κυκλοφόρησαν οι φήμες (που αργότερα εν μέρει επιβεβαιώθηκαν) πως έχει μερική αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω του και κάθε φορά που βλέπει τη γυναίκα του και τα παιδιά του έκλαιγε.

Η σύζυγός του αποφάσισε να τον μεταφέρει στο σπίτι τους στις 9/9/2014 και από τότε η ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του βγαίνει με το σταγονόμετρο, σε αντίθεση με τα ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.