Καταδίκη για τον ηγέτη αίρεσης που κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του μέχρι τα 30

Καταδίκη για τον ηγέτη αίρεσης που κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του μέχρι τα 30

Ο μαοϊστής ηγέτης αίρεσης, Αραβιντάν Μπαλακρισνάν, βρέθηκε ένοχος σήμερα για τις τέσσερις κατηγορίες που τον βάραιναν αναφορικά με τον βιασμό μελών της θρησκευτικής ομάδας του, την κακοποίηση παιδιών και την

φυλάκιση της ίδιας του της κόρης επί τριάντα έτη στο χώρο του κοινοβίου που είχε δημιουργήσει στο Λονδίνο.

Ο 75χρονος, που ήταν επικεφαλής ενός μυστικού κοινοβίου το οποίο λειτουργούσε από το 1975 μέχρι το 2013 στο νότιο τμήμα της πόλης, καταδικάστηκε επίσης για σεξουαλική επίθεση και ξυλοδαρμό.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου, η πρόεδρος του δικαστηρίου προειδοποίησε τον Μπαλακρισνάν ότι πρέπει να περιμένει μία αρκετά βαριά ποινή, λόγω της ειδεχθούς φύσης των εγκλημάτων του αλλά και του μεγάλου διαστήματος που τα διέπραττε ανενόχλητος.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι έχει δώσει εντολή για την ψυχιατρική αξιολόγηση του κατηγορουμένου, πριν από τον καθορισμό της ποινής στις 29 Ιανουαρίου του 2016.

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση εις βάρος του 75χρονου είναι το αποτέλεσμα μίας διετούς έρευνας που έχει χαρακτηριστεί ως μοναδική από την Σκότλαντ Γιαρντ.

Η κόρη του Μπαλακρισνάν, της οποίας το όνομα δεν έχει δοθεί στον Τύπο για την προστασία του ιδιωτικού της απορρήτου, πέρασε τα πρώτα 30 χρόνια της ζωής της κλεισμένη στο κοινόβιο του πατέρα της, με σχεδόν καθημερινούς ξυλοδαρμούς και ψυχολογική βία, που περιλάμβανε απειλές ότι «αν έφευγε από εκεί μέσα, θα πέθαινε». Η 32χρονη σήμερα γυναίκα κατάφερε να αποδράσει από την «κόλασή» της τον Οκτώβριο του 2013, μαζί με δύο ακόμη γυναίκες, και αποκάλυψε στην βρετανική αστυνομία συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις συνθήκες στο κοινόβιο, όπου ο πατέρας της λατρευόταν σαν θεός.

Μετά την απόδραση της νεαρής γυναίκας, όλο και περισσότερες φρικιαστικές ιστορίες άρχισαν να φτάνουν στα αφτιά της αστυνομίας σχετικά με βιασμούς και βασανιστήρια που είχε διαπράξει ο 75χρονος την τελευταία 30ετία. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, μετά τη σημερινή του καταδίκη, η άτυχη γυναίκα που πέρασε σχεδόν όλη της τη ζωή αιχμάλωτη, δήλωσε «βαθιά ανακουφισμένη» και «ήρεμη», πιστεύοντας ότι η δικαιοσύνη είχε επιτελέσει το έργο της.

Ο Μπαλακρισνάν είχε ιδρύσει το Εργατικό Ινστιτούτο Μαρξισμού-Λενινισμού-Μαοϊσμού στο Μπρίξτον το 1975. Ωστόσο, με τον καιρό ο οργανισμός πολιτικού χαρακτήρα εξελίχθηκε σε μυστικιστική αίρεση, με τη συμμετοχή περίπου 10 γυναικών, οι οποίες είχαν πειστεί ότι προετοιμάζονταν για την εποχή όπου η Κίνα θα καταλάμβανε ολόκληρο τον κόσμο δημιουργώντας μία πελώρια αυτοκρατορία.

protothema.gr