Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1062
Η Frontex ζητά 775 συνοριοφύλακες
  • Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 12:36
  • By
  • Διεθνή

Η Frontex ζητά 775 συνοριοφύλακες

H Frontex κάνει κάλεσμα για 775 επιπλέον συνοριακούς φύλακες, στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κάλεσμα αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει κάνει ποτέ στα χρονικά, από την δημιουργία της

 

Σκοπός αυτών των φρουρών είναι να βοηθήσουν την Ιταλία και την Ελλάδα, στην αναγνώριση και καταγραφή μεταναστών από την Λιβύη και την Τουρκία.

«Από την αρχή του έτους, πάνω από 470.000 μετανάστες έχουν καταλήξει αποκλειστικά σε Ελλάδα και Ιταλία. Καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί μια τόσο μεγάλη μεταναστευτική ροή, στα σύνορα της, χωρίς βοήθεια.. Είναι επιτακτικό, όλοι όσοι καταφτάνουν στην ΕΕ να αναγνωρίζονται και να καταγράφονται» λέει ο Fabrice Leggeri, διευθυντικό στέλεχος της Frontex

Η Frontex ζητά 670 άτομα, κυρίως για έλεγχο, ψυχολογική υποστήριξη, και διερμηνεία, σε Ελλάδα και Ιταλία, ενώ 105 επιπλέον για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι αξιωματικοί διαλογής, παίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσουν τις αρχές να καθορίσουν την εθνικότητα των μεταναστών για την σωστή αναγνώριση και καταγραφή, ενώ η ομάδα υποστήριξης θα συλλέγει πληροφορίες για τις ενέργειες των δικτύων δουλεμπορίας.