Οταν ένας Γάλλος περπάτησε ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους, πάνω σε ένα σύρμα (ΦΩΤΟ)

Οταν ένας Γάλλος περπάτησε ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους, πάνω σε ένα σύρμα (ΦΩΤΟ)

Ο κόσμος «διψά» για πραγματικές ιστορίες, όταν αποφασίζει να μπει σε μία αίθουσα κινηματογράφου. Και κατά συνέπεια, το Χόλιγουντ τις αναζητά μετά μανίας.

 

Με αυτό το δεδομένο, λογικό ήταν να αποτελέσει πηγή έμπνευσης ο Φιλίπ Πετίτ. Αλλωστε, αυτό που επιχείρησε και πέτυχε πολλοί δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ήταν πραγματικότητα και όχι σενάριο. Και όμως, αυτός ο Γάλλος περπάτησε πάνω σε ένα σύρμα, ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, περνώντας από τον έναν στον άλλον.

Ηταν το 1974, όταν αυτός ο ριψοκίνδυνος καλλιτέχνης περπάτησε στον... αέρα, έξι χρόνια αφότου άρχισε να σχεδιάζει και να ετοιμάζεται για αυτό το ριψοκίνδυνο εγχείρημα. Αν και συνελήφθη αμέσως μετά από αυτό τον τολμηρό «περίπατο» ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, η ιστορία του έγινε θρύλος και αρχικά αποτέλεσε αντικείμενο του ντοκιμαντέρ «Man on a Wire» και τώρα της ταινίας «The Walk» που βγήκε στους κινηματογράφους.

Με την αφορμή αυτή, το Mashable δημοσίευσε φωτογραφίες από εκείνη τη... βόλτα του Πετίτ πάνω στο σύρμα, η οποία κράτησε περίπου 45 λεπτά, με τον Γάλλο να κρατά ένα κοντάρι για να κρατά την ισορροπία του.

 

Πηγή: iefimerida.gr