«Η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν αμφισβητείται», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, σχολιάζοντας τααποτελέσματα του δημοψηφίσματος, υπογράμμισε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η θέση της Ελλάδας παραμένει στην Ευρώπη, ωστόσο δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για έξοδο από την κρίση. Το ΟΧΙ περιπλέκει τα πράγματα». 

 

«Η Ευρώπη και οι αρχές της είναι έτοιμες να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Έχουμε στη διάθεσή μας 500 εκατ. ευρώ για να βοηθήσουμε τις φτωχότερες οικονομίες.Έχουμε όλα τα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε ακόμη. 

Για να διαπραγματευτούμε, είπε σε άλλο σημείο, χρειαζόμαστε εντολή από το Eurogroup. «Έως τώρα δεν έχει δώσει καμία εντολή για να μιλήσουμε για επαναδιαπραγματεύσεις», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στην έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε πως «γνωρίζουμε την έκθεση και με κανέναν τρόπο δεν επιθυμούμε να την αποκρύψουμε».

Ο κ. Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ακόμη πως «η Κομισιόν κατέστησε σαφές ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν ήταν πραγματικό και δεν είχε νομική βάση και «είχε πρακτικά στόχο να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως είχε αναφέρει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το ΟΧΙ θα επιδείνωνε δραματικά την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θέλησε να σχολιάσει την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας πως αυτό «είναι ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης».

newpost.gr