Μητσοτάκης: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη - Η Ελλάδα δεν απειλεί, δεν εκβιάζεται

Μητσοτάκης: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη - Η Ελλάδα δεν απειλεί, δεν εκβιάζεται

"Διάγγελμα" για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά απηύθυνε ο πρωθυπουργός, σε συνέχεια των διπλωματικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης

μεσούσης της κρίσης με την τουρκική παραβατικότητα. 

Η Ελλάδα δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς, είναι το ηχηρό μήνυμα που έστειλε και υπογράμμισε ότι με την προκλητικότητά της η Τουρκία ανοίγει τον δρόμο των κυρώσεων.

Διπλωματική αντεπίθεση

Εν τω μεταξύ, η Αθήνα εξαπολύει τις τελευταίες ώρες διπλωματική αντεπίθεση σε όλα τα επίπεδα.

Η Παρασκευή αναδεικνύεται σε ιδιαίτερη κομβική ημέρα και αυτό για δύο λόγους.

-Πρώτον γιατί συγκαλείται το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διάρκεια του οποίου θα τεθούν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την είχε ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον πρωθυπουργό.

-Και δεύτερον γιατί ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον ομόλογο του των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.  

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διαβάζει ιδιαίτερα θετικά την πλήρη και ξεκάθαρη στήριξη από το Ισραήλ όπως αυτή ήρθε νωρίτερα με ανακοίνωση.

Οι κινήσεις της Αθήνας στοχεύουν στην περαιτέρω ενεργοποίηση των διεθνών συμμαχιών της χώρας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, με την  Ελλάδα να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα τόσο σε πολιτικό, όσο και σε διπλωματικό-επιχειρησιακό επίπεδο.