Ξεκλειδώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για χιλιάδες οφειλέτες

Ξεκλειδώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για χιλιάδες οφειλέτες

Το ξεκλείδωμα των δεσμευμένων τραπεζικών λογαριασμών και για τους φορολογούμενους που είχαν υπαχθεί στην παλαιά ρύθμιση των 100 δόσεων και εξακολουθούν να είναι συνεπείς εξετάζει, το οικονομικό επιτελείο.

Το μέτρο, σύμφωνα με ''Τα Νέα'', αφορά σε περίπου 300.000 οφειλέτες της εφορίας οι οποίοι το 2015 είχαν ρυθμίσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σε έως 100 μηνιαίες δόσεις και παραμένουν σε αυτή συνεχίζοντας να πληρώνουν.Με τη νέα ρύθμιση που προωθείται, όσοι από τους οφειλέτες αυτούς έχουν δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς θα μπορέσουν να παγώσουν μελλοντικές και να ανακτήσουν ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού τους. Η διαδικασία για το ξεμπλοκάρισμα θα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που ισχύει και για τους οφειλέτες που θα ενταχθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και για όσους έχουν υπαχθεί στις 100 δόσεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

1.Με τη χρήση των κωδικών στο Taxisnet να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για την αποδέσμευση των κατασχέσεων. Στην εφαρμογή θα πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική βεβαίωση η οποία αναφέρει την οφειλή η οποία ρυθμίστηκε και για την οποία ζητείται άρση της κατάσχεσης.

2.Οι οφειλέτες θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση στην τράπεζα ή σε τρίτο στα χέρια του οποίου έχει επιβληθεί η κατάσχεση. Με την προσκόμιση της βεβαίωσης υπάρχει υποχρέωση άρσης της κατάσχεσης για όσο καιρό ο οφειλέτης τηρεί τη ρύθμιση.