Κόντρα Βορίδη - Βελόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κόντρα Βορίδη - Βελόπουλου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως είναι το θέμα που επιλέγει ο πρόεδρος της ελληνικής λύσεις Κυριάκος Βελόπουλος για να κοντράρει την κυβέρνηση από τα Δεξιά.

Έτσι σήμερα είχαμε την πρώτη αντιπαράθεση του με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. Η αφορμή δόθηκε από τον κ.Βορίδη οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό είπε: «Μας εγκαλέσατε για ασυνέπεια όταν προεκλογικά τοποθετηθήκαμε και είπαμε ότι είναι μια κακή συμφωνία», ανέφερε ο κ. Βορίδης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να τον καλεί να απαντήσει εάν θα υπογράψει πρόταση Προανακριτική Επιτροπή κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

«Η θέση της ΝΔ ήταν ξεκάθαρη από την αρχή μέχρι το τέλος, εσείς ζητούσατε την ακύρωση της συμφωνίας και πήρατε 3%, εμείς λέγαμε η ακύρωση θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα και λέμε να αμβλύνουμε τις συνέπειες», απάντησε ο Μάκης Βορίδης.

Στο θέμα παρενέβη στην ομιλία του και ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας τυχοδιωκτισμό και πατροκάπηλη ρητορεία στη ΝΔ.

Ο Βελόπουλος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της σκληρής Δεξιάς και του Λαϊκισμού
Ώς εκπρόσωπος της σκληρής δεξιάς και του λαϊκισμού εμφανίστηκε από το βήμα του κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος χθες, στην ομιλία του ως αρχηγός του κόμματός του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Βελόπουλος επιδίωξε να πάρει την θέση που κατείχαν με την πολιτική τους φρασεολογία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πριν φυσικά συγκυβερνήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρχικά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν αφιερώσει αρκετό χρόνο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και γιατί δεν έθεσε συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές στην προκλητικότητα της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην επένδυση του ελληνικού ανέφερε πως το καζίνο που θα δημιουργηθεί θα φτωχοποίηση τους αθηναίους ενώ έφτασε στο σημείο να πει πως οι ουρανοξύστες που θα χτιστούν εντός του ελληνικού θα κόψουν την κατεύθυνση των μελτεμιών προς τα νότια προάστια. «Το Ελληνικό είναι πολεοδομικό έκτρωμα. Ουρανοξύστες στο παραλιακό μέτωπο να κόβουν τα μελτέμια και σε σεισμογενή περιοχή. Πού πάμε;»

Πιο σκληρός ήταν στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών αφού κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να υπογράψουν πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθούν οι συνθήκες για το υπογράφηκε η συμφωνία των Πρεσπών. Από τα Δεξιά βγήκε ο κ. Βελόπουλός και για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου «Εμείς για το άσυλο προτείναμε και πολιτοφυλακή να γίνει. Όμως κανείς δεν μιλάει για το παραεμπόριο που κάνουν οι καθηγητές. Σταματήστε τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.