Νέες ''βόμβες'' Βαρουφάκη: ''Ο Τσίπρας γνώριζε τα πάντα το 2015''

Νέες ''βόμβες'' Βαρουφάκη: ''Ο Τσίπρας γνώριζε τα πάντα το 2015''

«Βόμβες» κατά των πρώην συντρόφων του στην κυβέρνηση για το πρώτο εξάμηνο του  2015

και την τότε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, έριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.Ο κ. Βαρουφάκης υπεραμύνθηκε της απόφασης του Eurogroup της 20/2/2015, καταγγέλλοντας όμως ότι οι κ. Δραγασάκης και Χουλιαράκης μεθόδευσαν αμέσως μετά τη μνημονιακή στροφή, καταπατώντας εκείνη τη συμφωνία με τους δανειστές.Αποκάλυψε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν είχε αυταπάτες αλλά είχε πλήρη επίγνωση των πάντων, ακόμα και για το περίφημο παράλληλο σύστημα πληρωμών. Πρόσθεσε επίσης για τον πρωθυπουργό ότι ανέτρεψε εσκεμμένα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 1ης Ιουλίου.Ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε επίσης το παρασκήνιο της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Καμμένο. Ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ειδικό δικαστήριο, απειλώντας εμμέσως ότι έχει να πει πολλά.

 

Ο κ. Βαρουφάκης εξομολογήθηκε ότι ο κ. Τσίπρας είχε πει πως εξασφάλισε 5 δις ευρώ από τη Μόσχα, αλλά ο ίδιος τότε ο υπουργός Οικονομικών διαφώνησε με αυτή την προσέγγιση με τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της κίνησης ΜΕΡΑ 25 που κατεβαίνει στις επικείμενες ευρωεκλογές, εξέφρασε τέλος τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.