Τσίπρας προς Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους κάθε γωνιά της Ελλάδας

Τσίπρας προς Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους κάθε γωνιά της Ελλάδας

Απάντηση στις νεότερες προκλήσεις της Τουρκίας έστειλαν ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ακριτική Σαμοθράκη ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες θα υπερασπιστούν μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους κάθε γωνιά της πατρίδας τους, προσθέτοντας μάλιστα πως η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των ένοπλων δυνάμεων σημαίνουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί.

Υπογράμμισε πως οι Έλληνες, παρά τις όποιες εσωτερικές διαφορές τους, θα υπερασπίζονται πάντοτε την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας τους.

Κατηγόρησε την Τουρκία ότι επενδύει σε «αχρείαστη και παντελώς ακατανόητη λογική», προσθέτοντας ότι από την πλευρά της η Ελλάδα δεν χρειάζεται λόγια για να οικοδομήσει την εθνική αυτοπεποίθησή της. Τα λόγια «δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος αλλά ένδειξη αδυναμίας», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε την επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν να διαβάσει χθες στην Σμύρνη ποίημα που περιλαμβάνει τον στίχο «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα», λέγοντας πως ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε ένα ποίημα που εξυμνεί τον πόλεμο.

Απάντησε παραθέτοντας φιλειρηνικό απόφθεγμα του Μπέρτολντ Μπρεχτ για τον σκεπτόμενο άνθρωπο. «Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Έχει όμως ένα ελάττωμα, ξέρει να σκέφτεται», είπε.

Οι Έλληνες θα πρέπει να οικοδομήσουν το μέλλον τους υπερασπιζόμενοι τα εθνικά τους θέματα και δίκαια, δίχως ίχνος «υποχώρησης», δήλωσε στην Σάμο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Σημείωσε πως η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει την πορεία της «μέσα στο πλαίσιο σεβασμού της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, πρωτίστως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης». skai.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.