Ξέσπασε εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, για την συμφωνία των Πρεσπών

Ξέσπασε εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ, για την συμφωνία των Πρεσπών

Άγρια κόντρα ξέσπασε στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή εσωτερική αλληλογραφία και βασικούς πρωταγωνιστές τους βουλευτές Χρήστο Καραγιαννίδη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

 

Αφορμή αποτέλεσε εσωτερική αλληλογραφία που διακινείται μόνο στο εσωτερικό της ΚΟ, βάσει της οποίας ο κ. Καραγιαννίδης μέμφεται τον συνάδελφό του για σειρά δημόσιων τοποθετήσεών αναφορικά με τη συμφωνία των Πρσεσπών, και ζητά να συνεδριάσουν τα όργανα για να «τον μαζέψουν».

«Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα ρυπαρογραφήματα του Μιχελογιαννάκη», αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραγιαννίδης και προσθέτει πως «όσο περνά ο καιρός το πράγμα χειροτερεύει». Ο κ. Καραγιαννίδης αναρωτιέται αν υπάρχουν όργανα στη ΚΟ αλλά και αν «θα μαζέψει κάποιος τον κύριο Μιχελογιαννάκη».

Ακόμα, κάνει λόγο για χρυσαυγίτικα σχόλια και σε υστερόγραφό του σημειώνει: «Κάνουμε κριτική για τους δεξιούς που μιλούν για κράτος των Σκοπιών και την ίδια στιγμή βουλευτής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πρωθυπουργό των Σκοπίων. Όπως επίσης οι κάτοικοι της χώρας δε παίρνουν το όνομα  τους από την πρωτεύουσα της χώρας».

Τέλος υπογραμμίζει με νόημα πως όσα συνέβησαν στα Βαλκάνια στις αρχές του 20ου αιώνα «το μαθαίνει όποιος διαβάζει βιβλία και σίγουρα όχι όποιος διαβάζει Μακελειό».

Η απάντηση Μιχελογιαννάκη

«Απαντώντας στον κ. Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Μακελειό», αναφέρει αρχικά σε δημόσια ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης και προσθέτει: «απαντώντας του, επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί "χρυσαυγίτικο σχόλιο" η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό της FYROM, κ. Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των "Μακεδόνων του Αιγαίου"».

Η επιθυμία του κ. Ζάεφ να διδασκόμαστε τη «μακεδονική» γλώσσα:

είναι άτοπο [sic], καθότι η μοναδική γλώσσα που ομιλείται στην Μακεδονία, είναι η Ελληνική

μπορεί να ερμηνευθεί ότι το ζήτημα μάς αφορά ως να ήμασταν μειονότητα

μιλώντας για Μακεδόνες του Αιγαίου αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα αλυτρωτισμού

θα μπορούσε εμμέσως να υπονοηθεί το ζήτημα της εθνοκάθαρσης, που πολλές φορές προβάλλει η σκοπιανή πλευρά.

Επίσης, επειδή ο κύριος Καραγιαννίδης αναφέρεται σε παλαιότερές μου δηλώσεις ως «ρυπαρογραφήματα», προφανώς αναφερόμενος στις θέσεις μου όσον αφορά την Εκκλησία, δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη. Άραγε, ως «ρυπαρογράφημα», χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το Άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστέυω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Τέλος, είναι «ρυπαρογράφημα» το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας;

Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη.»

newpost.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.