Αυτός είναι ο διάδοχος της Κατερίνας Νοτοπούλου;

Αυτός είναι ο διάδοχος της Κατερίνας Νοτοπούλου;

Από ώρα σε ώρα γίνεται γνωστό το όνομα του αντικαταστάτη της Κατερίνας Νοτοπούλου στη θέση του υπεύθυνου του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Όπως γράφει το makthes.gr, πιθανότατα ο αντικαταστάτης της κ. Νοτοπούλου είναι ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο ΑΠΘ και βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας αρχικά ως άμισθος σύμβουλος για να αναλάβει στη συνέχεια τη θέση του γενικού γραμματέα η οποία έμεινε κενή μετά την τραγική απώλεια του Γιάννη Παντή.

Ποιος είναι ο Γ. Αγγελόπουλος

Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοινωνική ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του St. Andrews (MPhil) και του Καίμπριτζ (PhD). Δίδαξε ως συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, ως Ειδικός Επιστήμονας Π.Δ. 407/80 και Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Graz και της Λευκωσίας. Συμμετείχε στην εποπτεία διδακτορικών διατριβών στο ΠΑ.ΜΑΚ., Α.Π.Θ., Πάντειο, Πανεπ. Θεσσαλίας και Université de Provence (Aix-Marseille I). Διετέλεσε ερευνητής της Διεύθυνσης XII της ΕΕ, μεταδιδάκτορας-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, μεταδιδάκτορας του Ι.Κ.Υ. και μέλος ομάδων ερευνητικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης V της ΕΕ, του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, του 6ου και του 7ου F.P. της ΕΕ, του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Ιδρύματος Leverhulme. Κριτής σε 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος επιστημονικών επιτροπών 19 διεθνών συνεδρίων στα πανεπιστήμια ΠΑ.ΜΑΚ., Πάντειο, Ιωαννίνων, Α.Π.Θ., Δυτικής Μακεδονίας, Ljubljana, St. Cyril and Methodius Skopje, Βulgarian Academy of Sciences, Albanian Academy of Sciences, Serajevo, Ζagreb. Συμμετέχει στο δίκτυο Border Crossings ακαδημαϊκών και φοιτητών από Πανεπιστήμια των Βαλκανίων, είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, του Κέντρου Μειονοτικών Ομάδων και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.