Ζάεφ: Τι αποδεχθήκαμε εμείς και τι οι Έλληνες

Ζάεφ: Τι αποδεχθήκαμε εμείς και τι οι Έλληνες

Κάλεσμα στους πολίτες της Ελλάδας να αξιοποιήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας πως δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και για την χώρα του.

 

Μιλώντας στο ΙΒΝΑ o κ. Ζάεφ, λίγα λεπτά μετά την υπογραφή της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων, εξέφρασε την ευτυχία του «διότι η συμφωνία που επιτύχαμε με την Ελλάδα έφερε εμένα και τη χώρα μου στην ευχάριστη θέση να λάβουμε πρόσκληση για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα συμβάλει στην αύξηση των επενδύσεων σε όλη την περιοχή».

Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «με την εξέλιξη αυτή τα αποτελέσματα θα είναι θετικά, τόσο για τους πολίτες της Ελλάδας όσο και για τους πολίτες της "Μακεδονίας"».

«Από την άποψη αυτή, θέλω να επισημάνω ακόμη μία φορά το μήνυμα και τη σημασία της συμφωνίας αυτής. Η συμφωνία δημιουργεί φιλία και συνεργασία, καθώς και προοπτικές για τους πολίτες των δύο χωρών», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες της Ελλάδας, «όπως άλλωστε καλώ και τους πολίτες της δικής μου χώρας, για αξιοποίηση της συμφωνίας, η οποία δημιουργεί ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και για την "Μακεδονία"».

«Φυσικά, στο τέλος της όλης διαδικασίας, μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και μετά τις αλλαγές στο Σύνταγμα, εμείς, όπως άλλωστε αποδεχτήκαμε, θα ονομαζόμαστε Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα, όπως η Ελλάδα αποδέχτηκε τους όρους μακεδονική γλώσσα και μακεδονικός λαός, έτσι και εμείς αποδεχτήκαμε τον όρο ‘Έλληνες Μακεδόνες, με τις ιδιαιτερότητες της πολιτιστικής κληρονομιάς τους», υπογράμμισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του «ότι η φιλία που οικοδομήσαμε, μπορεί να αποφέρει, με αμοιβαίο σεβασμό και με αμοιβαία αναγνώριση, μόνο θετικά αποτελέσματα για τις σημερινές γενιές και κυρίως για τις επόμενες γενιές».

naftemporiki.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.