Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ κατά 9,5% στην πρόθεση ψήφου (Pdf)

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ κατά 9,5% στην πρόθεση ψήφου (Pdf)

Το 34% των Ελλήνων πολιτών εκτιμούν ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά, το 2018, σύμφωνα με νέα έρευνα της Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Το 28% υποστηρίζει ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το β’ εξάμηνο του 2019, δηλαδή μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης, το 25% εκτιμά ότι θα γίνουν στο α’ εξάμηνο του 2019 κοντά στις ευρωεκλογές, ενώ το 13% δεν γνωρίζει και δεν απαντά.

Σε ερώτηση για ποιον θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 38% ισχυρίζεται ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κατάλληλοι, το 32% υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 8% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις εκλογές, ανεξάρτητα του τι θα ψηφίσετε, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε Νέα Δημοκρατία, το 22%  ΣΥΡΙΖΑ, το 17% δεν γνωρίζει/δεν απαντά και το 5% υποστηρίζει κάποιο άλλο κόμμα.

Στην πρόθεση ψήφου, το 28,5% είπε ότι θα ψήφιζε ΝΔ αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, το 19% ΣΥΡΙΖΑ, το 7,5% είναι αναποφάσιστο, το 7% Κίνημα Αλλαγής, το 7% Χρυσή Αυγή, το 6% δεν απαντά, το 5,5% ΚΚΕ, το 5,5% θα απείχε, το 4% θα έριχνε λευκό ή άκυρο ψήφο, το 2,5% θα ψήφιζε κάποιο άλλο κόμμα, το 1,5% ΑΝΕΛ, το 1,5% Ένωση Κεντρώων, το 1,5% Ελληνική Λύση, το 1% ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το 1% ΛΑΕ και το 1% Πλεύση Ελευθερίας.

Για το ζήτημα της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών, το 31% αξιολογεί σίγουρα αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το 26% μάλλον αρνητικά, το 20% μάλλον θετικά, το 13% δεν ξέρει/ δεν απαντά και το 10% σίγουρα θετικά.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν τις φετινές οφειλές τους στην Εφορία, το 23% απάντησε ότι θα τις πληρώσει όλες, το 22% το μεγαλύτερο μέρος τους, το 22% ένα μικρό μέρος τους, το 15% υποστηρίζει ότι δεν έχει οφειλές, το 11% δεν γνωρίζει/δεν απαντά και το 7% είπε ότι δεν θα πληρώσει καμία οφειλή.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.