Ζουράρις για την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις: «Ο Θεός έχει μοιράσει ευτυχώς με δικαιοκρισία την ηλιθιότητα σε όλους μας»

Ζουράρις για την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και τις αντιδράσεις: «Ο Θεός έχει μοιράσει ευτυχώς με δικαιοκρισία την ηλιθιότητα σε όλους μας»

Την άποψη του κατέθεσε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Μάνεση, στον Αlpha989 ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις για το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

 

«Ιατρικό το θέμα, όπως είναι ο παιδικός διαβήτης», είπε στον Αlpha989 ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Προφανώς θα το ψηφίσω», δήλωσε ο υφυπουργός σημειώνοντας πως «οι βιογενετιστές έχουν αποφανθεί. Πρόκειται για ανωμαλία ενδοκρινών αδένων όχι διαταραχή. Ειδικά για τα ανήλικα πρέπει να υπάρξει ιατρική γνωμάτευση από  νοσοκομείο Παίδων»

Ο κύριος Ζουράρις δήλωσε πως είναι καλύτερα ένα παιδί να υιοθετηθεί από ομόφυλο ζευγάρι παρά να μείνει στο ορφανοτροφείο. «Το παιδί, αν θέλουν να το υιοθετήσουν δυο γυναίκες, δυο άνδρες, αν το αγαπάνε και έχει όλα τα στοιχεία που λέει ο νόμος για την εξασφάλιση του ανηλίκου, είναι καλυτέρα το παιδί να είναι στα ορφανοτροφεία» ανέφερε. 

Για τις ενστάσεις που έχουν καταγραφεί στη Βουλή, δήλωσε πως:  «Ο Θεός έχει μοιράσει ευτυχώς με δικαιοκρισία την ηλιθιότητα σε όλους μας. Και σε μένα και σε σένα και σε όλους. Τί να κάνουμε. Η κοινή λογική και η ιατρική γνωμάτευση αρκεί για να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη. Και εγώ ως άνθρωπος που είμαι θνητός έχω έναν συντελεστή ηλιθιότητας, το οποίον ελέγχετε εσείς οι υπόλοιποι». 

Ενώ σχετικά για την άποψη του Αγίου Όρους, σχολίασε: «Εγώ που δεν καταλαβαίνω τίποτα από Φυσική, εάν αποφανθώ περί ενός φαινομένου που μας αναγγέλλουν οι Φυσικοί, μπορεί να πω μια μεγάλη βλακεία ενώ είμαι αρκούντως μορφωμένος».