Αντιδράσεις για το «ελεγχόμενο» συνέδριο της ΟΝΝΕΔ - Πρωτοβουλία μελών της οργάνωσης για ανοιχτή διαδικασία

Αντιδράσεις για το «ελεγχόμενο» συνέδριο της ΟΝΝΕΔ - Πρωτοβουλία μελών της οργάνωσης για ανοιχτή διαδικασία

Πλήθος μελών της ΟΝΝΕΔ, αντιδρούν στις διαδικασίες που εκλέχτηκαν οι συνέδροι και για τον τρόπο που θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Μια σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook, ζητά ανοιχτή ΟΝΝΕΔ.

Πολλά μέλη της ΟΝΝΕΔ, δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο της οργάνωσης που θα γίνει στην Αθήνα. Οι σύνεδροι εκλέχθηκαν με μια διαδικτυακή διαδικασία, στην οποία αντιδρούν πολλοί. Μιλούν για μια διαδικασία, που είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της οργάνωσης και γενικότερα για τα δεδομένα σε οποιοδήποτε δημοκρατικό θεσμό. Τα μέλη που δεν θα συμμετέχουν στο συνέδριο υποστηρίζουν ότι η διαδικασία είναι διαβλητή και δεν παραπέμπει σε διαδικασία εκλογών.  

Απότερος σκοπός της διαδικασίας αυτής, σύμφωνα με τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για ανοιχτή ΟΝΝΕΔ», είναι να διεξαγωγή ενός απόλυτα ελεγχόμενου συνέδριου, όπου θα εκλέξουν πρόεδρος της οργάνωσης σε αυτό. «Σκοπός μας είναι η εκλογή Προέδρου ΟΝΝΕΔ να συνεχίσει να γίνεται από τη βάση και όχι από ένα «κλειστό» σώμα, όπως είναι το Συνέδριο. Η εκλογή Προέδρου από τη βάση σηματοδοτεί το πραγματικό άνοιγμα στους νέους της ελληνικής κοινωνίας, όπως έγινε με την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και εκλέχτηκε ο σημερινός της πρόεδρος» αναφέρουν σε ανανοίνωση τους στην σελίδα της «Πρωτοβουλίας για ανοιχτή ΟΝΝΕΔ»

Ενώ σε ανακοίνωση τους μιλούν για διαδικασίες που ελέγχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είναι στην ΟΝΝΕΔ και που θα γυρίσουν την οργάνωση χρόνια πίσω.

«Είμαστε όλοι θεατές μιας απίστευτης χειραγώγησης, που δέχεται η οργάνωση μας με σκοπό τον έλεγχο της από συγκεκριμένους ανθρώπους , που ηλικιακά κανέναν ρόλο δεν πρέπει να έχουν στην ΟΝΝΕΔ. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο όταν με μια απόφαση κατάργησαν την ΟΝΝΕΔ χωρίς ουσιαστικό λόγο και χωρίς επιχείρημα , επειδή το αποτέλεσμα της βούλησης των μελών της ΟΝΝΕΔ σε κάποιους δεν άρεσε. Τώρα υποτίθεται πως ξεκίνησε η διαδικασία επανίδρυσης της οργάνωσης με έναν τρόπο μη δημοκρατικό και διαβλητό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της οργάνωσης οι υποψήφιοι σύνεδροι αναδεικνύονται χωρίς να υπάρχει κάπου αναρτημένος κατάλογος του μητρώου μελών. Η όλη διαδικασία ελέγχεται μόνο από μια επιτροπή 35άρηδων που σαν «Πάππες» έχουν το αλάθητο και "βαφτίζουν" συνέδρους μόνο αρεστούς σε αυτούς χωρίς κανένα έλεγχο και δυνατότητα ενστάσεων . Σαν αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι η απάθεια και η μη συμμετοχή χιλιάδων ΟΝΝΕΔιτών ανά την Ελλάδα.

Επίσης παρακολουθούμε από διαρροές στον τύπο την πρόθεση η εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ να γίνει από το συνέδριο πράγμα που θα γυρίσει την οργάνωση δεκαετίες πίσω, με απώτερο στόχο την προοδευτική απαξίωσή της και την πλήρη κατάργηση της.

Η εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ πρέπει να γίνει από την βάση , όπως εκλέχτηκε πρόσφατα και ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , αν θέλουμε η οργάνωση να κάνει πραγματικό άνοιγμα στους νέους ανθρώπους και όχι να γίνει απλά μια διαδικασία μόνο και μόνο για να σωθούν τα προσχήματα».

Η σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook: https://www.facebook.com/open.onned