Άρση βουλευτικής ασυλίας του Ζαγοράκη από την ευρωπαϊκή Επιτροπή Νομικών Θεμάτων

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας

 

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου ήρε την βουλευτική ασυλία του Θοδωρή Ζαγοράκη μετά από αίτηση που υπέβαλε στις 19 Δεκεμβρίου 2014 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Το Ευρωκοινοβούλιο θα κληθεί σήμερα το μεσημέρι να αποφασίσει την έγκριση της έκθεσης, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά για την περίπτωση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή:

-Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και για παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στον χώρο εργασίας στην Ελλάδα και η ποινική του δίωξη αφορά εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 13 Μαΐου 2010 σε βάρος ενός υπαλλήλου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ και, συγκεκριμένα, στο γήπεδο της ομάδας αυτής στη Θεσσαλονίκη και ασκείται κατά του Θεοδώρου Ζαγοράκη υπό την ιδιότητα του προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου της ομάδας.

-Η εικαζόμενη αξιόποινη πράξη προφανώς δεν συνδέεται με την ιδιότητα του Θεόδωρου Ζαγοράκη ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά τελεί, αντιθέτως, σε συνάρτηση με το αξίωμά του ως προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ.

-Η ποινική δίωξη δεν αφορά άποψη εκφρασθείσα ή ψήφο δοθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια δεν υφίστανται υπόνοιες ότι σκοπός της ποινικής διαδικασίας είναι να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή, δεδομένου ότι η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί πολλά χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του βουλευτή.

Δήλωση Θ. Ζαγοράκη σχετικά με άρση της ασυλίας του από το Ε.Κ.

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης , σχετικά με την άρση της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε σχέση με ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί λόγω της τότε ιδιότητας, του προέδρου και νόµιµου εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και η οποία αφορά σε εργατικό ατύχηµα υπαλλήλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Ευρωβουλευτές που με τη ψήφο τους υποστήριξαν τη θέση μου υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. 'Οπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Πηγή: protothema.gr