Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Εργαζόμενοι κατά Μπουτάρη για την επίδειξη μόδας στο ΣΜΑ

Φωτιές έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου να παραχωρήσει για μερικές μέρες τις εγκαταστάσεις του μηχανουργείου στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων για να φιλοξενηθεί μια επίδειξη μόδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπό τον τίτλο «η υψηλή ραπτική συναντά την ανακύκλωση», θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες της σχεδιάστριας Ντενίζ Ελευθερίου, ορισμένες από τις οποίες θα είναι από ανακυκλώσιμα υλικά.

 

 

Σύμφωνα με τη «Μακεδονία» η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της την εν λόγω εκδήλωση, αφενός διότι αυτή έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα -καθώς μέρος των εσόδων της θα διατεθεί για την ενίσχυση του δημοτικού βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός»- και αφετέρου διότι θεώρησε ότι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να προβληθούν τα ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

«Μόνο σε μιζέρια μπορεί να αποδώσει κανείς τις λιγοστές φωνές διαμαρτυρίας που έχουν ακουστεί», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, διαβεβαιώνοντας ότι έχει ληφθεί κάθε μέριμνα, ώστε να μην προκληθεί κανένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών εξαιτίας της διοργάνωσης.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι οι πρέσες στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα λειτουργούν ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ μόνο το δημοτικό μηχανουργείο θα χρειαστεί να κλείσει για λίγες ώρες την ερχόμενη Τετάρτη.

Εξάλλου, όπως πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε οχλήσεις, ο δήμος Θεσσαλονίκης ήλθε σε συνεννόηση με παρακείμενο σουπερμάρκετ, το οποίο θα διαθέσει το πάρκιγκ του για την εξυπηρέτηση όσων θελήσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

 

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

«Οι ευαίσθητες υπηρεσίες της καθαριότητας θα υπολειτουργούν για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ημέρες, εάν αναλογιστεί κανείς και τον χρόνο που απαιτείται, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες για την εκδήλωση. Ένας χώρος τόσο εντατικής και απαιτητικής δουλειάς όσο αυτός του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αυτονόητα είναι ακατάλληλος για πάσης φύσης εκδηλώσεις», υπογράμμισε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Βάιος.

Έντονα αντέδρασε και η παράταξη της ΔΑΣ (πρόσκειται στο ΚΚΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει «μετά την ιδιωτικοποίηση μέρους των υπηρεσιών του μηχανουργείου του δήμου, η διοίκηση προχωρά σε νέα 'αναβάθμισή' του: οργανώνει στον χώρο του μηχανουργείου 'επίδειξη μόδας'».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στην καθαριότητα Δημήτρης Γεωργιάδης έχει διαφορετική προσέγγιση, λέγοντας ότι με σωστό προγραμματισμό δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των απορριμματοφόρων οχημάτων.